sunnuntai 3. elokuuta 2008

Opettaja, opettaja, anna kakkua!Nyt vähän jännittää (miten niin vähän, oon ihan hermona). Minulta on ekaa kertaa ihan mulle vieras ihminen tilannut kakun. Nyt se on jääkaapissa valmiina. Huomenna se haetaan. Kelvanneeko....
Kakun tilaaja valmistuu opettajaksi, ja toivoi valmistujaisiinsa aiheeseen liittyvää kakkua. Hän itse ehdotti liitutaulua. Tällaista liitutaulua sain aikaiseksi:Ja tässä seuraavassa kuvassa näkyy reunat:Meinasi kyllä käydä hullusti. Tällä helteellä on kamala tehdä kakkuja. Laitoin ensin reunoille rahkakerman ja vedin sen Wiltonin kolmioraapalla. Seuraavaksi kun kurkkasin jääkaappiin, oli kermat valuneet jo puoliväliin alaspäin! Ilma on niin kuuma ja kostea etten saanut sitä millään korjattua. Oli pakko kaapia kermat pois. Siinä vaiheessa olin jo pursottanut nuo ruskeat reunat liitutauluun sokericremellä. Päätin siis laittaa sitä reunoillekin. Se kun kovettuu jääkaapissa hiukan, koska sisältää voita. Se pysyikin paremmin. Laitoin vähän raidoitusta ruskealla, kun sitä jäi, ja tuli mielestäni ihan nätti.
Liitutaulu on kaulittavaa sokerimassaa. Kirjaimet, numerot ja taulusieni ovat vaahtokarkkifondanttia, liidut liitulakuja. Ruusut ja lehdet sokerimassaa. Ja tikku-ukko reunoilta jäänyttä sokericremeä.
Ai niin, ja täytteenä on jälleen kerran nuo iki-ihanat sitruuna- ja lakritsimousset.

Mua ihan oikeesti jännittää, kun olen aiemmin tehnyt kakkuja vain tutuille ja sukulaisille. Perhosia vatsassa...

EDIT:  Tuore opettaja ihasteli kakkua jo hakiessaan sitä, ja illalla tuli vielä tekstiviesti, jossa hän kertoi kakun olleen todella hyvää, ja kiitti vielä kerran.  =)    Olipa mukava kuulla että kakku onnistui kaikin puolin. =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit! Jätäthän pienen viestiin käynnistäsi, kiitos!