maanantai 28. heinäkuuta 2008

Pastillage-massaUllan Unelmakakut-kirjassa oli siis ohje pastillage-massan tekoon, jota voi käyttää koristeiden muovaamiseen.
Massa oli helppo tehdä, ja kiva muovata. Tätä tulee käytettyä varmaan toistekin. Minulla oli oikein hauskaa kun muotoilin massaa ja naureskelin omille aikaansaannoksilleni.  =)Tämä joutsen onnistui yli odotusten. En tiennytkään osaavani tehdä tällaista. Muovasin vartalon, kaulan ja siivet erikseen, ja liimasin ne yhteen vesi-tomusokeriseoksella. Siipien kuviot on tehty marsipaanityökalulla. Nokka maalattu pastaväreillä.En ottanut tämän ukkelin muotoilua kovin vakavasti. Päämääränä oli vain testata massaa, ja tehdä siitä jotain. Maalasin vartalon häthätää pastaväreillä. Liimasin kädet, jalat ja pään vesi-tomusokeriseoksella. Silmät ja suu piirretty elintarviketussilla. En jaksanut ruveta värjäämään ihonväriä. Mutta värjäyskin onnistuu. Kun olin hahmot muotoillut, värjäsin lopun massan vihreäksi, ja tein siitä nurmikon ja pensaan. Värjäys onnistui ihan helposti.

Laitan massan ohjeen tähän suoraan Ullan kirjasta.

PASTILLAGE ELI KORISTEMASSA

4      liivatelehteä
500-600 g      tomusokeria
2 rkl      kiehuvaa vettä
1 rkl      sitruunamehua


1. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä.
2. Kiehauta vesi ja sitruunamehu. Purista vesi pois liivatelehdistä ja liuota ne kiehuvaan nesteeseen. Sekoita tomusokerin kanssa tasaiseksi massaksi.
3. Säilytä ilmatiiviiseen kelmuun käärittynä jääkaapissa.
Massan voi värjätä elintarvikeväreillä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit! Jätäthän pienen viestiin käynnistäsi, kiitos!