perjantai 11. heinäkuuta 2008

Taas kesäpaita - saisi ne helteet jo tulla...


Nyt kun rippijuhlakiireet on ohi, sain lopulta viimeisteltyä tämän alkukesästä aloittamani kesäpaidan. Tämä on kyllä hellesään paita, joten nyt sitten vaan helteet tilaukseen....Kangaslaatikossani on tällaista tipi-kangasta, sain sen joskus kun tytöt olivat pieniä, jotta tekisin siitä heille paidat. Silloin se jäi, mutta nyt kun minulla on tänä kesänä muutenkin oranssi kausi, kaivoin kankaan taas esiin. Lankana on Schachenmayr Catania, 100% puuvillaa. Tilasin langan Tapion kaupasta  pääsiäisen aikoihin, taisi olla lankalauantain tarjous. Olin jo silloin katsellut tuota Tipi-kangasta, ja tämän langan oranssi on täsmälleen samaa sävyä kuin kankaassa.
Tietenkään tällaiselle paidalle ei löytynyt mallia mistään, joten (taas kerran) rupesin työstämään päässä muhinutta ideaa. Sitten postilaatikkoon kolahti Novitan kesänumero. Lehden viimeinen ohje on perhoskuvioinen kappaverho. Nappasin siitä sen perhosen:Takakappaleessa on siis perhonen. Yläosa on koottu ns. puhvitähtineliöistä. Tässä lähikuva:Tässä kuvassa näkyy myös paremmin tuo kaunis puhvi-reunus, jota laitoin pääntielle ja hihansuihin.
Takakappale on pidempi kuin etukappale, ja helman reunustin nirkoilla.

Lankaa jäi vielä n. 180 g,  ja nyt kaipaankin ideoita, mitä siitä lopusta teen. Antakaa ehdotuksia!!!!
Mies ehdotti myssyä, kun tein sellaisen tuohon valkoiseen kesäpaitaankin. Itse en oikein lämpiä myssy-ajatukselle, tai ei ainakaan samanlaista kuin se valkoinen. Tyyli pitää pysyä samana. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit! Jätäthän pienen viestiin käynnistäsi, kiitos!