perjantai 8. elokuuta 2008

080808 - hääkakut ja koristeetMinulta pyydettiin hääkakkuja tälle päivälle. En ole eläessäni tehnyt hääkakkuja, mutta tarjous houkutteli. Sain aika vapaat kädet. Morsian oli toivonut että kakussa olisi kitara, koska sulho on kitaristi. Ja sitten morsiamen lempiväri yli kaiken on turkoosi, joten sitä saisi kakussa myös olla.
Minä en ole mikään kitara-asiantuntija, mutta sen verran minäkin heti muistin, että kuuluisan kitaranvalmistaja Fenderin 50-luvun Stratocaster-mallia on turkoosina. Tällainen:Ei kun yrittämään. Tällaisen sain aikaan:Kuvankäsittelyohjelma vähän "sinisti" tuota väriä, luonnossa se  on aika lähellä oikeaa. Mutta kyllä kesti ennen kuin tuli oikeaa sävyä. Sekoitin sinistä ja keltaista marsipaania ja vaaleansinistä sokerimassaa. Kun kitaroiden rungot (tein 3 kpl) olivat valmiina, lisäsin massaan vielä punaista elintarvikeväriä jotta sain ruskeat kaulat. Valkoinen ja musta osa ovat sokerimassaa. Yksityiskohdat piirretty elintarviketussilla.
Lisäksi tein kakkuihin ruusuja, tietysti turkooseja:Nämäkin näyttävät tässä ihan sinisiltä, mutta kyllä ne turkooseja ovat. Suihkautin niihin vielä hopeaista kimalletta, jolloin toinen tytöistäni sanoi, että näyttävät ihan lumikukilta.  =)

Ja tällaisia kakuista sitten tuli. Eli kolme tällaista samanlaista:Kokeilin suklaan spritsaukseen uutta suklaakynää, mutta ei se juurikaan paljon helpompaa ollut kuin pussilla pursottaminen. Silti tuli ylimääräisiä "kököjä". Mutta kaipa tuosta selvän saa, mitä lukee. Kakut joutuvat olemaan aika kauan autossa, joten tein pursotukset sokericremellä. Kerma olisi voinut lössähtää.
Välissä on tyrnimousse ja appelsiini-sitruunamousse. Hiukan kirpeähköjä kumpikin, mutta hyvä tasapaino luulisi tulevan, kun päällä on suklaata ja reunoilla sokericremeä. Päällinen on tehty Vilijonkan ohjeen mukaan, tein vain isomman annoskoon, kun kakku on isompi. Käytin samaa ohjetta myös toukokuussa tyttären synttärikakussa. Kostutus laimennetulla appelsiinituoremehulla.
Kuva on otettu illalla, kun ulkona oli sateenharmaata, joten valitettavasti kuvakin on hämärä... =(


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit! Jätäthän pienen viestiin käynnistäsi, kiitos!