Tämä äiti saapui kotiin yötöistä aamulla klo 6:00 ja rupesi kuorruttamaan omaa äitienpäiväkakkuaan.
Väsyneenä, nälkäisenä ja särkevin jaloin siitä tuli tällainen:
Sovelsin Emerald citystä löytynyttä Susu-putken ohjetta, iso kiitos Jack Bauerille hienosta ideasta!
Minun vatsani ei tykkää vehnästä, joten tein pohjan näin:
SUKLAAKÄÄRETORTTUPOHJA
4 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl Ohrakasta
1/2 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
4 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl Ohrakasta
1/2 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää ne siivilän läpi kevyesti sekoittaen muna-sokerivaahtoon. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Kypsennä 225 asteessa noin 7 minuuttia. Kumoa kypsä levy sokeroidun leivinpaperin päälle.
Ohje on suoraan Ohrakas-paketin kyljestä. Tulee ihanan kuohkea ja suklainen. Muutoin noudatin Susu-putken ohjetta, paitsi että Susu-patukoiden sijaan käytin pätkiksiä.
Ohje on suoraan Ohrakas-paketin kyljestä. Tulee ihanan kuohkea ja suklainen. Muutoin noudatin Susu-putken ohjetta, paitsi että Susu-patukoiden sijaan käytin pätkiksiä.
TÄYTE
3 liivatelehteä
2 pss Pätkis-paloja
3 keltuaista
1 prk Flora-Vispiä
3 liivatelehteä
2 pss Pätkis-paloja
3 keltuaista
1 prk Flora-Vispiä
Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Sulata Pätkikset mikrossa miedolla teholla ja kääntele joukkoon keltuaiset. Sekoita joukkoon vaahdotettu Flora Vispi. Liuota liivatelehdet 1/4 dl kiehuvan kuumaa vettä. Anna liivateseoksen jäähtyä hetki ennen kuin valutat sen ohuena nauhana täytteeseen.
Vuoraa leipävuoka tuorekelmulla. Leikkaa kääretorttupohjasta vuoan pohjalle ja reunoille sopivat palat. Kostuta pohjapaloja sitä mukaa kuin ladot niitä vuokaan. Käytä kostutukseen 1 1/2 dl maitoa johon on sekoitettu 1 rkl cappuchinojauhetta ja 1 rkl tomusokeria. Asettele palat tiiviisti paikalleen. Kaada täyte vuokaan ja leikkaa lopuksi torttulevystä kansipala. Anna hyytyä kylmässä.
Vuoraa leipävuoka tuorekelmulla. Leikkaa kääretorttupohjasta vuoan pohjalle ja reunoille sopivat palat. Kostuta pohjapaloja sitä mukaa kuin ladot niitä vuokaan. Käytä kostutukseen 1 1/2 dl maitoa johon on sekoitettu 1 rkl cappuchinojauhetta ja 1 rkl tomusokeria. Asettele palat tiiviisti paikalleen. Kaada täyte vuokaan ja leikkaa lopuksi torttulevystä kansipala. Anna hyytyä kylmässä.
KUORRUTE
50 g voita
100 g suklaata
50 g voita
100 g suklaata
Kuumenna voita ja suklaata mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoittaen, kunnes seos on tasaista ja suklaan palat ovat sulateen. Kuorruta hyytynyt kakku suklaalla.
Koristeluun käytin marsipaani-sinivuokkoja.
EDIT: Tämä meni muuten sitten muutamassa tunnissa! Oli ihan suussasulavaa, eikä ollenkaan liian makeaa kuten aluksi pelkäsin.
Koristeluun käytin marsipaani-sinivuokkoja.
EDIT: Tämä meni muuten sitten muutamassa tunnissa! Oli ihan suussasulavaa, eikä ollenkaan liian makeaa kuten aluksi pelkäsin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiva kun kävit! Jätäthän pienen viestiin käynnistäsi, kiitos!