perjantai 9. toukokuuta 2008

Hei, meillä juhlitaan!



Meillä on tänään synttärit. Kuopukseni täyttää 13 vuotta. Kavereita tulee käymään, ja äiti leipoo.... :-)
Molemmat tyttäreni ovat oppineet siihen, että äiti pyrkii tekemään juhliin tarjottavat heidän toiveidensa mukaan, joten suunnittelu alkaa yleensä jo hyvissä ajoin. Tälläkin kertaa sain tarkat ohjeet, joten minun ei tarvinnut hukata energiaa suunnitteluun, vaan sain vain toteuttaa. Ja mikäs sen hauskempaa! Kakkuhan piti olla kukka-kakku, ja siinä suklaakuorrutus ja sinistä kermaa. Harjoituskakun teinkin jo aiemmin. Tässä se varsinainen juhlakakku.


Pohjana viiden munan kakku, mutta valitettavasti pohja vähän kärähti alaosastaan, joten leikkasin mustuneen osan pois ja tein kakkuun vain yhden täytekerroksen. Ja tämä oli vain yksi monista näiden juhlien vastoinkäymisistä...
Välissä mustikkamarmeladia ja vaniljatuorejuustokermaa. Päällä sama suklaakuorrute kuin harjoituskakussa, ohje Viljonkalta. Reunoilla siniseksi värjätty flora-vispi, päällä suklaakirjaimia ja aiemmin tehtyjä pikeerikoristeita.
Lisäksi olkani yli on selattu kakkublogeja, joten toiveina oli vaahtokarkkimuffinsseja ja Smarties-keksejä.
Tein ensimmäisen erän muffinsseja HerkkuKirpun ohjeella, ja laitoin vaahtokarkeiksi Ässä Pehmix karkkeja. Ne eivät näköjään sopineet tähän tarkoitukseen ollenkaan, sillä ne valuivat pitkin muffinipeltiä ja kärähtivät rumasti, joten päätyivät roskikseen... Tein uuden erän, mutta muutin vähän taikinan koostumusta, ja käytin nyt Haribon vaahtokarkkeja, ja puolitin ne. Seurauksena parempi tulos. Käytin sitten loput Pehmixit koristeluun jäljelle jääneen kakkukerman kera.


Tällaisella ohjeella tein muffinit:
3     munaa
2 1/4 dl     sokeria
1 1/2 dl      kermaa
runsas 1 dl     sulatettua rasvaa (n. 100 g)
1 1/2 tl     vaniljasokeria
2 tl     leivinjauhetta
3 3/4 dl    vehnäjauhoja

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaniljasokeri ja sulatettu rasva. Lisää kermaa vuorotellen jauho- leivinjauheseoksen kanssa. Sekoita tasaiseksi. Jaa taikina muffinivuokiin (tai muffinipellille) ja paina jokaiseen puolikas vaahtokarkki. Karkki pitää painaa aika syvälle, sillä se nousee paistettaessa pintaan. Paista 200 asteen lämmössä noin 15 min.

Smarties-keksit löydettiin Juhlattaren sivuilta. Kaupasta en löytänyt Smarties-karkkeja, mutta otin sitten irtokarkki-hyllystä samanlaisia, värikkäitä suklaarakeita, ja tulos oli ihan hyvä.


Lisäksi toivottiin kotitekoisia mustikka-suklaita, joita olen tehnyt ennenkin. Yksinkertaisesti sulatettua valkoista suklaata ja kuivattuja mustikoita.


Ja tältä suklaa näyttää sisältä:


Nyt on mentävä tarjoilemaan näitä, ja sen jälkeen leipomaan lisää, sillä huomenna juhlitaan taas...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit! Jätäthän pienen viestiin käynnistäsi, kiitos!