keskiviikko 28. toukokuuta 2008

Kumkvatti? Kum? Kvatti? Uusi herkullinen tuttavuus siis!



Käsiä ylös, kuinka moni on kokeillut leivonnassa / ruuanlaitossa  hedelmää nimeltä Kumkvatti?

Löysin Prisman hillohyllyä tutkiessani tällasen:


Kumkvattihilloa. Tämä on samaa ranskalaista hillosarjaa josta oli myös tuo neljän marjan hillo viime viikkoisen kirsikkahyydykekakun päällä. Nappasin kaksi purkkia kumkvattihilloa mukaani, ja päätin kokeilla. Ensiksi näpyttelin itseni Wikipediaan, ja etsin kumkvattia. Löytyihän sieltä sitten tietoa.

Eli kirpeän makeaa pitäisi olla. Ja kun tästä näköjään tulee tapa, että teen vapaapäivän kunniaksi hyydykekakkua, niin tuumasta toimeen.


Pohjassa Moilaksen gluteenittomia muropikkuleipiä, ja Semperin gluteenittomia kaurakeksejä.
Moussessa Flora Vispiä, appelsiinituorejuustoa, vaniljajogurttia ja kumkvattihilloa.
Kiilteessä tilkka sitruunamehua ja kumkvattihilloa.
Tuonne moussen väliin laitoin kinuskikastiketta, mutta se valui pois melkein kaikki, kun irrotin kakun vuoasta. Ei se siellä paljon maistunut. Mutta kaiken kaikkiaan tämä oli tosi hyvää. Ei liian makeaa, ja pientä kirpeyttäkin mukana. Ainakin minun makuuni. Nam!

Kakun päällä koristekokeilu, josta teen oman postauksen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit! Jätäthän pienen viestiin käynnistäsi, kiitos!