keskiviikko 7. toukokuuta 2008

Helppoa ja nopeaa ruokaa


Viikon tauko leivonnassa on tarkoituksellista, sillä jo tänään olen leiponut viikonloppua varten.... mutta niistä myöhemmin lisää. Toissapäivänä heräsi ajatus tehdä ruuaksi jonkinlainen taikinaan haudattu paistos. Sitä sitten kehittelin kaupan hyllyjen välissä kulkiessani, ja lopulta sovelsin ostamiani aineksia lehtitaikinapaketista löytyneeseen ohjeeseen. Ohje oli lohipiirakalle, vaan minä tein jauhelihasta tällaisen:



OHJE:
1 pkt      valmista lehtitaikinaa, isoja levyjä
750 g      jauhelihaa
1      sipuli
(jauhelihamaustetta)
4 dl      riisiä
8-10 dl      vettä
2      lihaliemikuutiota
200 g      valkosipulituorejuustoa
voiteluun kananmunaa


Ota lehtitaikinalevyt sulamaan huoneenlämpöön. Laita vesi kiehumaan. Kun vesi kiehuu, liuota siihen lihaliemikuutiot, ja lisää sitten riisi. Anna kiehua n. 15 - 20 min, kunnes vesi on imeytynyt, mutta älä anna riisin päästä ihan "kuivaksi". Kuori ja hienonna sipuli. Paista jauheliha, ja lisää paistamisen loppuvaiheessa sipulisilppu. Mausta jauhelihamausteella.
Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
Sekoita vielä lämpimään riisiin tuorejuusto. Nosta toinen lehtitaikinalevy leivinpaperille pellille. Levitä levyn päälle riisi-tuorejuustoseos (seosta jää vähän yli). Levitä riisin päälle jauheliha. Kaulitse toista taikinalevyä leivinpaperin päällä vähän isommaksi, ja nosta se kanneksi täytteen päälle. Taita reunat piirakan alle ja painele reunat haarukalla, tai "liimaa" vedellä reunat kiinni. Pistele pintaan haarukalla ilma-aukkoja. Voitele munalla.
Paista uunissa n. 30-40 min, kunnes piirakan pinta on kauniin ruskea.

Sopii ateriaksi esim. raikkaan salaatin kera. Meillä salaatissa oli tällä kertaa
kiinankaalia
kurkkua
leipäjuustoa
viinirypäleitä
luumutomaatteja



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit! Jätäthän pienen viestiin käynnistäsi, kiitos!