keskiviikko 20. kesäkuuta 2012

Lisääntyvät mansikkapipot - KYH 16, 17 ja 19


Outo otsikko, mutta hyvin kuvaava! surpriseNimittäin kun näitä käsityö-kuviani laitan myös facebook-sivulleni, niin eräs ystäväni kysyi voisinko tehdä heidän keväällä syntyneelle vauvalleen mansikkapipon.

Minä siihen totuudenmukaisesti, että en ole koskaan mansikkapipoja tehnyt, mutta voinhan koettaa. Tietysti mielessä vilahti myös että loistava KYH-työ....

Mistään en löytänyt virkatun mansikkapipon ohjetta. Tai löysin, Novitan sivuilla oli ohje aikuisen mansikkapipoon, mutta minusta se ei edes etäisesti muistuttanut mansikkaa.... anteeksi vaan jos joku on toista mieltä.  devilYhdistelin sitten kahta eri mallia, jotta sain aikaan mieleiseni mansikkapipon. Ja tästä tuli siis KYH 16. Malliksi pyysin mieheni lapsenlasta, sitä ainokaista, ja vaarin sylissä tuo kuvaus sujuikin mallikkaasti:
Tässä takaa, ja sitten edestä:
Pipo tuntui hiukan pienehköltä, sillä tämä tyttönen on jo 9 kk:n ikäinen. Mutta pipo tuli kuvattua. Tässä vaiheessa vaari tokaisi, että kyllähän tytölle pitää tehdä sitten oma mansikkapipo,  ihan mannekiinin palkaksi. No tuumasta toimeen vaan!

Yhdesssä illassa valmistui toinen, yhtä kokoa isompi mansikkapipo. KYH 17.  Loppumetreillä punainen lanka loppui, eikä sitä enää löytynyt laatikoista. Mutta löytyi  samasta langasta keväällä tehty pipo, joka jäi hyllylle miettimään mitä koristeita siihen tulisi. Se meni  purkuun jotta saatiin mansikkapipo valmiiksi:
Eihän sitä paljoa tarvinnut purkaa, mutta sen verran kuitenkin ettei siitä enää käyttöpipoksi ollut. Mietin mitä siitä sitten tekisi... ja sitten välähti: enlightened

Miten minä voin tehdä vauvoille mansikkapipoja ilman että teen sellaisen myös kummitytölleni?!  Eli koukku käteen, ja kolmas mansikka tekeille. Yhdessä illassa  valmistui KYH 19.Nyt niitä sitten on kolme. Tuo etummainen on se ensimmäinen, ja se on hiukan pienempi kuin nuo kaksi muuta.Malli: vapaasti sekoitellen lehdistä Crochet today! jan/feb 2008  ja jun/aug 2012

Lanka: Red Heart Lisa

Koukku: 3,75 DeniseTumman vihreällä tuo popcorn-kukka, josta jatketaan punaisella. Mansikan "siemenet" on pujoteltu neulalla valmiiseen pipoon vaalean ruskealla, ja solmittu nurjalle.

Näin herkullisen näköisiä mansikoita kasvaa meidän terassilla.... laughKohtahan onkin jo mansikka-aika täällä suomessakin. Herkullisia mansikka-hetkiä sinulle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit! Jätäthän pienen viestiin käynnistäsi, kiitos!