Meidän perheessä toukokuun alku on aina yhtä juhlaa. Kuopuksellani ja miehelläni on tässä kuun alussa kolmen päivän välein synttärit ja sitten siihen osuu vielä tämä äitienpäivä, joten kakkuja ja muita herkkuja on tänäkin viikonloppuna popsittu ähkyyn asti.
Kuopukseni suosikkikakku on mansikkakakku, mielellään vielä niin että päällä on suklaaseen kastettuja mansikoita. Sellaista hän tänäkin vuonna toivoi. Tällä kertaa jätin kakun reunat kuorruttamatta, vähän eri näköistä kuin ennen.
Kakku on aika korkea. Viiden munan gluteeniton pohja, välissä paksulti mansikkamoussea.
Päällä valkosuklaa-kermavaahto ja ne mansikat.
Tämä syötiin lauantaina loppuun. Nuoriso kavereineen "tuhosi" illalla loput, mitä päivän kahvituksista jäi.
Oli siis ilmeisesti maittavaa!
Muita tarjottavia:
Moster Lydia's Sandkransar (gluteeniton versio). Ohje löytyy täältä.
Sekä Kuningas Kustaan leivät, eli pikku-kierrepullia paperivuoissa. Nekin tein ensimmäistä kertaa gluteenittomana.
Lisäksi pikku suolapaloja. Nämä on tehty kaupan valmiisiin crostini-kuoriin. Täytteenä vatkattua kermaa ja savuporotuorejuustoa. Koristeeksi puolikas viipale kirsikkatomaattia ja pieni persiljan oksa.
-
Äitienpäiväksi esikoiseni teki minulle (ja tämän päivän synttärivieraille) kermaliköörikakun.
Yllä olevista kekseistä murusteltu pohja, jonka päällä ihana kermaliköörimousse kaakaolla maustettuna.
kakku on aika matala, mutta makua siinä riittää! Todellinen herkku. Kyllä on kiva välillä syödä oman tytön tekemää kakkua.
Lahjaksi sain mm. nämä pitkään toivomani Reino-tossut:
Eikö ole ihana väri?!
Lisäksi sain toivomani Sinikka Nopolan uuden kirjan, ja tyttäreni itse kirjoittaman runon (joka nosti kyyneleet silmiini, niin kauniisti hän kirjoitti).
Oikein ihanaa äitienpäivää kaikille!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiva kun kävit! Jätäthän pienen viestiin käynnistäsi, kiitos!