perjantai 4. toukokuuta 2012

Kevyt kesäliivi "lumipalloilla"Ystäväni Anne toi minulle kassilisen lankaa, josta hän pyysi minua tekemään itselleen kevyen liivin, jota voisi pitää mekon tai tunikan kanssa. Ja sepä olikin haastavaa lankaa! YllättynytMuutoin punaisessa langassa on noin tuuman välein valkoisia pikku-lumipalloja, ja sellaista lankaahan on varsin haastavaa virkata. Ainakin jos haluaa nättiä lopputulosta niin että ne kauniit pallurat tulevat esiin. Tein koetilkkuja toisensa perään, koetin eri kokoisia koukkuja, erilaisia silmukkamalleja, enkä oikein ollut mihinkään tyytyväinen. Lopulta mieleeni pälkähti että voisin käyttää tätä lankaa "vain" tehostelankana, ja ottaa toisen langan rinnalle.Susun kaupasta sitten kävin hakemassa apua. Pyysin ohutta ja kevyttä lankaa. Susu ehdotti TeeTeen Elegantia. Ihana lanka! NauruJa johan lähti työkin sujumaan!Annen toiveena oli lyhyt, hieman A-linjainen ja kevyt liivi.  Tällaisen sain aikaan (ja sain Annen itsensä malliksi!):

Minä olen huono kuvaamaan, ja illan valaistus ei ollut paras mahdollinen, mutta kyllä näistä jotain selvää saa.Virkkasin siis pylväillä koko liivin. Aina kahden kerroksen jälkeen virkkasin kaksi kerrosta niin että kuljetin pompula-lankaa mukana, ja koska käytin isoa koukkua, punainen kuultaa kivasti tuolta valkoisten pylväiden lomasta. Ja tietysti pyrin kääntämään pallurat aina etupuolelle.Tässä liivi takaa päin:

 Kädenteille, etureunoihin ja pääntielle virkkasin Elegant-langalla pylväsviuhkoja. Eteen tein nyörihaarukalla kevyet nyörit joilla liivin saa sidottua kiinni.  helmaan ten kaksi lenkkikerrosta pelkällä pompula-langalla. En edes oikeastaan virkannut, vaan aina kolmen pompulan välein kiinnitin langan piilosilmukalla edelliseen kerrokseen. Toisessa kerroksessa lisäsin lenkkejä, joten se on runsaampi kuin ensimmäinen kerros.

Tässä kuvassa näkyy tuo kiinnityskohta ja reunusta.Langat:  Filo Blu  Pallino  ja TeeTee Elegant;  molempia kului hiukan yli yhden kerän verran.Koukku: 4,5Malli omasta päästäMolempia lankoja kului siis arviolta 55 - 60 g, eli liivi on hyvin kevyt.Tässä kuva vielä reunuksesta:

Ainoa ongelma tässä on, jonka jo huomasimme, että oven kahvat kannattaa ohittaa varoen! Nuo lenkit nimittäin tarttuvat helposti kaikenlaisiin "ulokkeisiin"...  Yllättynyt Anne kuitenkin oli tyytyväinen liiviin, joten niin olen minäkin!  Hymy   


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit! Jätäthän pienen viestiin käynnistäsi, kiitos!