sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Suoraan vuosisadan vaihteesta


Meillä on kuoron kanssa ollut tämän kevään harjoitus-projektina kuoronjohtajamme säveltämä kamariooppera. Varsinaiset esitykset alkavat vasta syksyllä, mutta tänään meillä oli ns. "harjoitus-esitys", johon kutsuttiin läheisiä ja tuttavia. Puvustuksesta vastasimme pääosin itse. Niinpä minäkin, varsin muodokkaana naisena jolle ei kirppiksiltä mitään löydy, istahdin ompelukoneen ääreen ja pyyhin siitä pölyt.... cheekyTarina sinänsä ei ole aikakauteen sidottu, mutta me päätimme sijoittaa sen 1900-luvun alkuun ja/tai siihen vuosisadan vaihteeseen.  Lavastuksia on kaksi; maalaistalo, jossa olemme perheenjäseniä tai palvelijoita, sekä ravintola/kievari, jossa olemme asiakkaita.

Tässä minun asu-kokonaisuuteni, ensin maatilan asu edestä:sitten sama asu takaa:Kaikki on ommeltu itse. Kankaat ovat pellavaa, paloja Eurokankaan löytölaareista. Pitkä harmaa hame, paitapusero ja ns. emännän essu.

Ohjeet vuosien -95 ja -96  Suuri Käsityölehdistä, en muista mistä numeroista. Essu taisi olla joulunumero -96...Seuraavaksi esittelen jo yllä olevissa kuvissakin näkyvän kampaukseni:Palmikkotiara edessä, joka kiertyy taakse....  nutturaksi.Tämä on virkattu. Lanka: Spritz  (50% merinovillaa, 50% akryylia)

Koukku: 15,0

Malli:  osa mallista "Rapunzel wig"    (lehdestä:  Crochet today!  Sept/Oct 2011)

Virkattu 8-kertaisella langalla.  Niskan palmikko palmikoitu 60:lla langalla.

Ajattelin että käytän samaa hametta ja puseroa myös ravintola-kohtauksessa pienin muutoksin:Essu pois, ja tilalle irrallinen röyhelökaulus:Irtokaulus kiinnittyy neppari-napilla niskaan, sekä varmuuden vuoksi hakaneulalla paidan rintamukseen.

Ohje löytyi netistä, mutta muokkasin sitä vähän.Lanteille huivi, samasta kankaasta kuin kaulus. Kangas on niin ohutta, ettei sitä minun vanhalla ompelukoneellani saanut siististi siksakattua, eikä minulla ole saumuria. Niinpä:Päärmäsin reunan käsin pykäpistoilla. Aion myöhemmin virkata tähän vielä vähän verkkoa ja laittaa hapsut.Lisäksi tein ravintola-asuun pikkuruisen hatun:Yksityiskohdat erottuvat huonosti koska hattu on pääosin musta. Se on pikkuruinen pillerihattu, jossa lierit kääntyvät taakse.

Lierin reunan alla on samaa kukkakangasta kuin kauluksessa ja huivissa, samaa pitsiä kuin kauluksessa ja lisäksi tuollainen tyllistä taiteltu koriste.

Malli on ihan itse kehitelty.

Tässä vielä lähempää kuva:Tämä itsensä puvustaminen oli oikein kivaa. Sai oikein heittäytyä luovuuden valtaan. Tulos nyt on mitä on.... mutta minulla kyllä oli hauskaa näitä tehdessä.

Itse harjoitus-esitys meni yllättävän hyvin, vaikka harjoiteltavaa vielä riittääkin. smiley

Nyt voin taas hetkeksi keskittyä muihin käsitöihini.Mukavaa alkukesää sinulle!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit! Jätäthän pienen viestiin käynnistäsi, kiitos!