tiistai 28. helmikuuta 2012

Pitkästä aikaa voileipäkakkujaSiitä on tosiaan aikaa, kun viimeksi tein voileipäkakkuja. Olipa ihan mukava palauttaa mieliin taas sitäkin puolta tästä kakkuilusta! HymyTyökaverini pyysi kakkuja miehensä 60-vuotispäiville. Toiveena oli kaksi voileipäkakkua, kalaisa ja lihaisa, sekä ihan perus kermakakku. Ei mitään erikoisia "krumeluureja". Juhlat ovat pienet, vain lähipiirille, ja siksi kakutkin ovat "vain" n. 15 hengelle. Sillä lailla "isolla kädellä" kuitenkin, että riittää vaikka tulisi muutama yllätysvieraskin.Tässä kalakakku:

Tein tällä kertaa nelikulmaiset kakut perinteisten pitkulaisten sijaan.Täytteissä kylmäsavukirjolohta ja katkarapuja, kuten myös koristeena. Tarkkasilmäiset saattavat huomata, että koristelu-idea on otettu suoraan Ullan Unelmakakut-kirjasta. Minua viehätti tuo mandariinilohko-pyörylä. Niinpä tein sellaisen tähänkin.Samoin täytteet ovat hyvin pitkälti Ullan ohjeilla. Jotain pieniä omia sovelluksia on tehty. Lihakakku:

Tässä täytteenä kinkku-juustotäyte, sekä maksapasteija.Koristeena tomaattiruusu, kinkku- ja metwurstirullia, rypäleitä, herneenversoja ja suolaheinän lehtiä.Näitä pitäisi tehdä useammin niin muistaisi ettei enää käyttäisi kuorrutuksessa sulatejuustoa... se nimittäin valuu kakun reunoilta alas! YllättynytNäin on minulla käynyt aiemminkin. En vain sitä taas muistanut. Siksi laitoinkin tuohon reunoille noita suolaheinän lehtiä ja kinkkurullia, jos ne vaikka vähän pitäisivät kuorrutusta paikallaan.Kakut haetaan vasta huomenna, joten vielä ehdin paikkailla jos oikein pahoja valumia yön aikana tapahtuu.Sen kermakakun esittelen myöhemmin. Laitan siihen koristeet vasta huomenna etteivät sula. Mulla onkin tällä hetkellä jääkaapissa viisi kakkua! Yllättynyt  Alkaa olla kapasiteetin rajoilla...  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit! Jätäthän pienen viestiin käynnistäsi, kiitos!