keskiviikko 30. huhtikuuta 2008

Ohi on, ohi on....


Nuorin veljeni on tänään viimeistä päivää paikallisen terveyskeskuksen vuodeosastolla suorittamassa siviilipalvelustaan. Hän halusi viedä kakkua paitsi omalle osastolle, myös toiselle vuodeosastolle, ja vielä lisäksi sairaalan keskusvarastolle, koska kuulemma asioi siellä yhtenään...  :-)
Keskusvaraston kakulle oli selvät ohjeet; sen pitäisi olla pienehkö, koska syöjiä on vain viisi. Ja koska siviilipalvelusmiehemme (omien sanojensa mukaan) hakee sieltä jatkuvasti pesulappuja, hän toivoi kakun olevan pesulappu-laatikon näköinen. Sain jopa aidon (tyhjän) laatikon malliksi.
Tällainen siitä sitten tuli:


Kakussa on kolme kerrosta. Alemmassa välissä on Kick-patukoista keiteltyä siirappia ja Flora Vispi - vaniljatuorejuustovaahtoa, toisessa välissä sitruunamousse. Päällinen on valmista kaulittavaa sokerikuorrutetta. Samoin tuo etiketti. Kirjoitus on tehty elintarviketussilla. Kuorrute murtui rumasti kakun alareunassa, joten pursotin siihen vihreää sokericremeä.

Vuodeosastoille siviilipalvelusmiehemme halusi samanlaiset kakut, mutta omalle osastolle vähän isomman.
Täytteet ovat molemmissa samat kuin tässä pesulappu-laatikossa.
Tässä pienempi:


ja tässä isompi:


Molemmissa on päällä sokericreme. Pienemmän kakun reunoilla on rahkakermaa. Isommassa on sokericremeä myös reunoilla. Näin:


 Vihreät pursotukset myös sokericremeä. Keltainen köynnös on kaupan valmista koristelugeeliä. Kukat ja kuvalaatat ovat marsipaanifondanttia, jota tein nyt ensimmäistä kertaa. Tuli aika jämäkkää, mutta kuitenkin ihan muotoiltavissa olevaa. Kuva on piirretty elintarviketussilla, vaatteet maalattu pastavärillä. Kukat on maalaattu nestemäisillä elintarvikeväreillä, terälehdet piirretty elintarviketussilla ja keskellä on värikkäitä sokerirakeita.
Tässä vielä lähikuva tuosta laatasta:


Kuva ja teksti ovat täsmälleen annettujen ohjeiden mukaiset. Ja kuva on kuulemma myös aika lailla näköinen.... =))

Kakkupohjat on tehty samalla ohjeella kuin pikkuveljelleni tehdyssä Ressu-kakussa, eli petit fours taikinasta uunipellillä levy kerrallaan. Tein kaikenkaikkiaan 6 levyä. Suurin kakku on uunipellin kokoinen (leikkasin vain reunat suoraksi), pesulappu-kakku on n. 1/3 suuren kakun koosta, ja keskimmäinen siis 2/3. Tässä kuvassa näkyy kakkujen koko suhteessa toisiinsa.Kostutin kaikki 7-up limsalla.
Ai niin, ja tuon sokericremen ohjeen bongasin Bake & Partyn sivuilta. Olen käyttänyt sitä ennenkin, ja vaikka se  onkin tosi makeaa, tykkään käyttää sitä koska se on helppo tehdä ja käyttää. Ja pursotukset pysyy varmasti muodossaan eikä lässähdä niinkuin joskus varsinkin vispin kanssa käy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit! Jätäthän pienen viestiin käynnistäsi, kiitos!