keskiviikko 2. huhtikuuta 2008

Markun kakkuMuistattehan tuon sitruuna-laku-kakun, jonka vein työpaikalle nimipäivänäni? Työkaverini Markku sanoi sitä lusikoidessaan, että tällaisen tuot sitten töihin 3.4. Hän tarjoaa. Hän oli erityisen ihastunut kakun sitruunaiseen makuun. Huomenna on siis tuo mainittu päivä, ja kakku on valmis. Täytteet ovat täsmälleen samat kuin edellisessä, samoin tuo iki-ihana hopeatoffee-kuorrute.


Kaikki muu onkin sitten uutta ja ihmeellistä minulle. Kokeilin tuota hauskaa raitapursotusta, missä ei ollut muuta ongelmaa kuin se, että värin määrä lisääntyi loppua kohti, joten osassa reunaa väriä on heikohkosti, toisessa taas hyvinkin vahvasti. Minä en ollut ihan tyytyväinen, mutta mies väitti taideteokseksi.... Tuo pursotushan siis tehdään niin, että pursotuspussin sisäpintaan "maalataan" elintarvikevärillä raitoja, ja vasta sitten laitetaan kermat pussiin. (minä tosin käytin Flora Vispiä johon ripottelin hiukan kreemijauhetta).
Ja sitten nuo koristeet, kukat ja lehdet.


Saanko esitellä, elämäni TOISET  marsipaanikukkaset. Ensimmäiset tein viime isänpäivänä kakkuun, joka syötiin isäni luona. Ne olivat ruusuja. Näistä en oikein tiedä mitä ovat.... Tein kolmenlaisia kukkia, ja minusta nämä onnistuivat parhaiten. Kukkien terälehtiin tupsuttelin hopeista kimalletta, ja lehtiin suihkautin pronssin väristä helmiäissuihketta. Niin, ja tuo vihertävältä näyttävä kukkien keskellä on keltaista koristegeeliä. Toivottavasti kelpaa päivänsankarille...

Edit: Kyllä kelpasi Markulle! Kelpasi niin hyvin, että hän tilasi minulta vielä yhden samanlaisen kakun sunnuntaiksi!  Eli vielä leivotaan tällä viikolla....  =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit! Jätäthän pienen viestiin käynnistäsi, kiitos!