torstai 25. helmikuuta 2021

Äiti-ihmisen ikiomat sukat

Aina on jotain puikoilla, mutta tuntuu että ne päätyvät aina jollekin muulle kuin itselle. Omat sukat ovat perussukkia, täynnä reikiä, parsittuja, tai samaan varteen jo neljännet uudet terät tehtyjä... Osana jämälankojen hukkausta päätin lopulta tehdä itselleni ihan uudet villasukat.
Siinä ne ovat. Näihin sain hukattua useita kerän jämiä. Puolitin jämäkerät valmiiksi vaa-an avulla ja kerin ne omiksi kerikseen.
Tässä lähtötilanne:
Kaikkia näitä en sitten lopulta tarvinnut. Nuo violettia sisältävät jäivät tuleviin projekteihin.
Sukkien pääväri on musta ja muu värimaailma on harmaa-pinkki-oranssi-akselilla. On siellä yksi kirkkaan punainen raitakin. Oranssia lukuunottamatta muut langat ovat joko raita- tai pätkävärjättyä, joten oli odotettavissa että värit eivät mene sukissa samoihin kohtiin. Otinkin tarkoituksella kuvan varsista rinnakkain:
Lopulta värit osuivat yllättävän hyvin kohdilleen. Eikä vaihtelu mielestäni haittaa, koska kuviot ovat päävärillä.
Teräosassa kuvio vuorottelee mustalla ja kahdella eri värillä. Niistä pätkävärjätty loppui toisessa sukassa aikaisemmin, joten toisessa on kärjessä enemmän pelkkää oranssia.
Ei mielestäni haittaa tämäkään. Näiden on tarkoitus olla mukavat ja lämpimät kotisukat. Jos jotakuta haittaisi epäsäännöllisyys, sopii katsoa muualle. 😄
Sopivat ovat, ja ihan ikiomat!
Malli: Hiljaisuus (Pirjo Iivonen: Jämälankasukat)
Lanka: Novita 7 veljestä, Novita 7 veljestä raita sekä pätkävärjättyjä seiskaveikka-lankoja
Puikot: alumiinipuikot 3,5
Malli sopii myös aloittelevalle kirjoneulojalle, kuten minulle. 
Minun värivalinnoilla nimi voisi tosin olla jotain muuta. Kirjan mallikuvissa värit ovat maltillisemmat. Minun sukat voisivat olla vaikkapa nimeltään ilotulitus! 😄
Tässä vielä kuva kirjan mallista:
Ohjeen ruutukuviossa oli virheitä, ja jouduin välillä purkamaan. Yksi kuviovirhe sukkiin jäi, mutta tein saman virheen tarkoituksella toiseenkin sukkaan, joten kukaan (muu kuin minä) ei tiedä, ettei kuvio ole ohjeen mukainen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit! Jätäthän pienen viestiin käynnistäsi, kiitos!