maanantai 15. helmikuuta 2021

Pinkit ystävänpäivä-sukat

Olen nyt innostunut tekemään kirjoneule-sukkia. Yritän siinä samalla harjoitella kirjoneule-tekniikkaa, oikeaa langan kireyttä ja sen sellaista. Sukat ovat sen verran pieni työ, että uskallan niihin tarttua. Jos nyt aloittaisin vaikka kirjoneule-puseroa, se varmaan jäisi kesken. Pitää vaan sitkeästi harjoitella ensin näillä pienemmillä töillä.
Nämä pinkit söpöläiset tein miniälle. Viimeksi kun kävimme heillä, hän tepasteli 9-vuotiaan tyttärensä villasukissa. Ne ovat kuulemma lämpimämmät kuin hänen omansa. Ei haitannut, että sukkien kantapää oli keskellä jalkapohjaa. Siksi ajattelin tehdä hänelle oikein lämpimät villasukat, oikeaa kokoa. 
Malli: Raakel (Novita sukkalehti 2020)
Lanka: Novita 7 veljestä
Puikot: alumiinipuikot 3,0 ja 3,5

Näitä olin tekemässä, kun mieheni päätti että pojalle pitää viedä lahjaksi villasukat. Nyt sain nämä lopulta valmiiksi.
Olen kyllä tyytyväinen tulokseen, vaikka välillä tuntui että teen vielä liian tiukkaa. Kokeilin näitä omaan jalkaan, ja sopivat ovat eivätkä kiristä. En siis ilmeisesti tehnyt ainakaan liian tiukkaa.
Tykkään varsinkin tuosta pohjan raidoituksesta. Varren ja jalkapöydän kuviota oli vaikea hahmottaa neuloessa, mutta höyrytyksen jälkeen kuvio hahmottuu paremmin. Toivottavasti miniä tykkää myös.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit! Jätäthän pienen viestiin käynnistäsi, kiitos!