tiistai 23. kesäkuuta 2020

Kierrätystä ompelemalla

En ole kovin kaksinen ompelija, mutta tykkään siitä silti. Törmäsin juuri tavaroita järjestellessä vanhoihin koulutodistuksiini, joissa käsityön numero vaihteli välillä 6 - 8. Meinasin masentua, että kyllä nyt on valittu väärä harrastus... 😄

Ostin keväällä kauan haaveilemani tabletin, ja sen jälkeen onkin hankintalistalla ollut sille kotelo, tai miksikä niitä nyt kutsutaan... Kesälomalla on aikaa saada hulluja ideoita ja jopa toteuttaa niitä. Tein itse! 😲

Päällisen kangas lasten vanhoista farkuista, kanteen ompelin muutaman laatikosta löytyneen virkatun kukkasen.
Sisäpuolen kangas löytyi tilkkulaatikosta. Kyseessä on peittokangas, siinä on vanu toisella puolella. Kulmiin ompelin kuminauhat pitämään laitetta paikallaan, ja pitkällä kuminauhalla saa koko kannen kiinni kansion tapaan (kuva 1). 
Suttasin laitteen merkin, ettei tästä tule mainos... 🤣

Takakannessa on taite, jotta laitteen saa hyvään asentoon vaikkapa videoiden katseluun. Hyödynsin siinä farkkujen saumaa:
Myös keskitaitteessa on kaistale farkkujen saumaa. Kovikkeena on kissanruoka-laatikosta leikatut pahvinpalat. 
Pahvin ja vanun takia oli helpompi ommella osat yhteen nurjat puolet vastakkain. Huolittelin reunat ja saumat laatikosta löytyneellä nauhalla. Ompelulanka loppui pariinkin kertaan, mutta jatkoin lähinnä sävyä olevalla langalla, mitä löytyi. Mitään tarvikkeita en siis ostanut tätä varten, vaan kaivelin kaikki omista varastoista.

Eipä kai tämä mikään taidonnäyte ole... kässätunnilla saisin varmaan edelleen seiskan...
Mutta ajaa asiansa ja onpahan itse tehty. Niin, ja kierrätys on aina hyvä asia! 

1 kommentti:

  1. Kyllä minä enemmän kuin seiskan tuosta antaisin! Hieno tuli! 😍

    VastaaPoista

Kiva kun kävit! Jätäthän pienen viestiin käynnistäsi, kiitos!