lauantai 3. maaliskuuta 2018

Lämmintä ja pehmoista vauvalle

Minusta on tänään tullut (taas) täti, jo viidennen kerran. Oi tätä onnea!
Tulokkaalle on tietysti täytynyt tehdä lämmikettä, kun on näin kylmä talvi.
Malli: junasukat
Lanka: SandnesGarn Sisu (80% villaa, 20% polyamidia)
Puikot: KnitPro Karbonz 2,5

Oli myös jo etukäteen puhetta, ja lupasinkin että teen tulokkaalle vauvanpeiton. Tällainen hauska malli löytyi netin ihmeellisestä maailmasta:

Malli: Sleep Tight Teddy Bear Set
Suunnittelija on Christine Fehringer Naugle, ja hänen sivustonsa on sweetpotato3.com
Hänellä on myös oma facebook-sivu. Ihastuttava malli, jossa paljon tekstuuria. Hän myy peiton ohjetta sivustollaan 6 dollarin hintaan. Settiin kuuluu myös pikkuinen "lovey", eli jonkinlainen halipeitto, ja sen ohje olisi myös 6 dollaria. Lisäksi settiin kuuluisi virkatun nallen ohje 4 dollaria, tai koko setti 10 taalaa.   En ostanut mitään näistä ohjeista, vaan pähkäilin silmukoita kuvien perusteella. Luultavasti en osannut kaikkea päätellä oikein, mutta aika saman näköisen peiton sain aikaan, kuin sivustolla. Fb-sivulla on julkaistu paljon erilaisia versioita peitosta.
Lanka: Kaupunkilanka Pihakeinu  (100% nyppyyntymätön akryyli)
Koukut: 4,0 ja 3,5
Kirjailut (silmät ja suut): Red Heart Lisa (ruskea) ja Red Heart Shimmer (tumman harmaa)

Laadunvalvontaa ja ohjeistusta sain myös aktiiviselta Pate-kissaltamme...

Otin paljon kuvia, ja tässä niistä muutamia. Värejä olisi voinut käyttää enemmänkin, mutta kaupassa ei ollut enempää värivaihtoehtoja. Lanka löytyi Halikon Prismasta. Tässä peitto on pesun jälkeen kuivumassa saunan lauteilla.

Tässä nallet ovat vielä ompelematta, sommittelin niitä ensin, että missä järjestyksessä ne laitan tuohon peitolle.

Silmät, kuonot ja tassujen kynnet on ommeltu muutamalla pistolla. Hauskan ilmeikkäitä nukkujia. Jännästi ilme muuttuu vain vaihtamalla väriä tai ompelemalla kuono-osan tai pään vähän vinoon.

Tässä sitten tuo "lovey". Ensin minun ei pitänyt tätä tehdä, mutta kun sain peiton valmiiksi, eikä vauva ollut vielä syntynyt, niin tartuin uudelleen koukkuun. Malli ja tekstuuri on niin kiva että oli ihan ilo koukutella. Tämä pikkutyö valmistui yhden päivän aikana.

Tässä koko setti. Nallea en siis tehnyt (ainakaan vielä).

Tässä koetin kuvata tuota peiton pintaa lähempää. Tuohon silmukkamalliin oli video-ohje suunnittelijan sivulla, käytettävissä ilmaiseksi. Ilman sitä en ehkä olisikaan tätä osaa osannut tehdä oikein.

Tässä osa nalleista lähempää.

Mitähän sitten seuraavaksi. Tämä oli sellainen työ, johon pitkästä aikaa oikein innostuin. Lopultakin alkaa sukkakuume helpottaa, ja virkkuukoukkuun oli mukava tarttua pitkästä aikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit! Jätäthän pienen viestiin käynnistäsi, kiitos!