maanantai 28. syyskuuta 2015

Kuntouttavat käsityöt

Täällä ollaan, hengissä edelleen. Kesä meni käsitöiden osalta aika pahasti pieleen. Sain alkukesällä rasitusvamman oikeaan käteeni. Polttopuutalkoiden seurauksena tenniskyynärpää. Eipä ollut hilpeä olo. Rasittaa ei saanut, töissäkin käytin tietokoneen hiirtä vasemmalla kädellä. Ratkoin ristikoita vasemmalla kädellä ja pohdin, osaisinkohan virkata vasemmalla... ja kokeilin.  Ajattelin, että teen isoäidinneliöistä jotain. Sainkin tehtyä muutaman neliön vasemmalla, hitaasti, mutta ihan siistejä niistä tuli. Sitten kokeilin tehdä taas oikealla. Neliöt olivat aivan eri kokoisia!  Käsialan tiheys käsien välillä oli huikea! 
Päätin sitten, että kuntoutan kättä virkkaamalla isoja neliöitä, ja pikku hiljaa kokoan niistä vaikkapa torkkupeiton. Välillä oli pidettävä pitkiä taukoja virkkauksessa, ja kyllä käsi vieläkin välillä vihoittelee, mutta nyt peitto on lopulta valmis.
Vaan aloitetaanpa alusta:
ensin tein kukkasen:


peiton keskelle kolme vahvan väristä kukkaa jonoon, ja niiden ympärille piti kehitellä jotain tasoittavaa.... siis valkoisia neliöitä.
kaksi kukkaneliötä tehtyäni tumma vihreä loppui, ja kävin ostamassa lisää lankaa... ja se olikin väärän väristä! Laitoin väärän vihreän keskelle.


kun olin kehinyt kukkien ympärille valkoiset neliöt, ei peitto vielä ollut mielestäni tarpeeksi iso, joten tuumin, että kulmiin jotain muuta... siispä tein samoilla väreillä tuollaiset kolmen neliön kulmat.

Sitten vielä kulmien väliin sivuille jotain. Päädyin kukkapyörylöihin.

kyllä siitä tuli ihanan iso!

Iso, iso kukkapeitto. Tähän kääriydytään alkavana syksynä ja tulevana talvena vielä monet kerrat.

Malli: palapeitto, palojen sommittelu omasta päästä, palamallit Jan Eatonin kirjasta "200 virkattua ruutua"
Lanka: Novita Isoveli
Koukku: KnitPro SoftGrip  6,0

Ihanaa. Vielä voin tehdä käsitöitä! 

Viime torstaina tuli postissa jälleen uusi Interweave Crochet - lehti. Siitä löytyi niin ihana huiviohje, että piti ihan siltä istumalta ruveta hommiin. Ja jo lauantaina iltapäivällä oli huivi valmis:

Hassu, "porkkanan mallinen" huivi, mutta ihanasti värit liukuvat.

Lehden mukaan huivia ei solmita, vaan käytetään hyväksi suippoa kärkeä ja kuvion reikiä.

Huivin voi sitten asetella harteille haluamallaan tavalla, joko "häntä" eteen....

...tai taakse.
 Malli: Ananas Shawl  (Interweave Crochet  Fall/2015)
Lanka: Alize Angora Gold Simli
Koukku: KnitPro SoftGrip 5,0

Langassa on myös kimaltava tehostelanka, joka ei ikävä kyllä erotu näissä kuvissa kovin hyvin.


4 kommenttia:

 1. tenniskyynärpää on kyl tosi ikävä vaiva, onneksi sait kätesi kuntoon! kukkapeittosi on upea ja tuo porkkanahuivi aikaskin hauska!

  VastaaPoista
 2. Myötäelän kässäilyestoasi ihan kympillä. Tuoreessa muistissa on parin vuoden takainen käpälän palovaurio, joka pakotti mut aluks virkkaamaan ku muuta ei voinu;)
  Peitto on tosi kiva.
  Oon aina ihmetellyh miks tehdään tuollasia porkkanan mallisia huiveja kun se lirpake on peffan päällä ja leveyttä ei oo tarpeeksi. Nyt tuli kivat pukeutmisvinkit. Kiitti!

  VastaaPoista
 3. Ihania! Tosi pähee huivi! Ihana malli ja liukuvärjäys =)

  VastaaPoista

Kiva kun kävit! Jätäthän pienen viestiin käynnistäsi, kiitos!