tiistai 18. helmikuuta 2014

(Yö)myssyjä ja poncho

Minulla oli viime yönä vapaata töistä, mutta koska vuorokausirytmi on kohdallaan, valvoin koko yön. Istuin elokuvia katsellen, ja virkkaillen. Ensin tein muutaman kerroksen isoon työhön, joka edelleen on kesken, ja valmistuu pikku hiljaa. Sitten siirryin myssyihin, niitä kun on helppo tehdä ja voi samalla keskittyä elokuvaan.

 Tein samalla, helpolla mallilla. Tähän saa helposti hukattua pieniäkin lankanöttösiä. Ja koska nämä syntyivät yöllä, niin tokihan ne ovat yömyssyjä (siitä tuo harhaanjohtava otsikko). Nämä ensimmäiset kaksi ovatkin lähes identtisiä. Punaista lankaa oli vähän enemmän, ja sitä jäikin vielä pieni nöttönen, joten punainen myssy on vähän isompi.

Malli: Border Stripe Flash Beanie (Interweave Crochet: How to make a beannie)
Lanka: Novita Tennessee (100% merseroitua puuvillaa)
Koukku: 4,5 KnitPro Soft Grip

Kuvasin molemmat myssyt styroxpäässä vuorotellen.Seuraavaan myssyyn ei Tennesseet enää olisi riittäneet, joten vaihdoin lankaa.

Malli: sama kuin yllä, raidoituksen tein langan riittävyyden mukaan.
Lanka: Novita Miami (50% puuvillaa, 50% akryylia)
Koukku: 4,5 KnitPro SoftGrip

Tästä tuli vähän tuollainen päälakimalli, eli ei ulotu korville asti. Lanka loppui kesken. Mutta onhan niitä erilaisia päitä, kai tämä jollekin sopii tämäkin.


Seuraava työ on ollut jo viikkoja valmiina. Ensin se odotti nappia, sitten kuvausmallia. Nyt on tyttäreni talviloman kotona ja vihdoin sain ponchon kuvattua.
Löysin tämän ihanan värikkään langan sattumalta Tarjoustalosta. Värit kiinnittivät heti huomioni. Lanka on todella paksua, joten sille piti löytää sopiva ohje. Ja löytyihän se lopulta, Garnstudion nettisivuilta.

Malli: Raffinement (by Drops Design)
Lanka: Red Heart Lisa Big Color  (100% akryylia)
Koukku: 12 Prym

Helppo tämä oli tehdä, ja valmista tuli nopeasti. Hauska, hupullinen poncho. Tytär kysyi heti että saako hän tämän omakseen. Eli kuvausmalli sai pitää tämän.
Kauluksen kohdalle tuli yksi nappi, jonka löysin Salon Napista. Eikö ole ihana nappi?!Ponchossa on siis kaulassa ja hartioilla pitkiä pylväitä, muuten työssä onkin sitten pitkistä pylväistä muodostuvia viuhkakuvioita.


2 kommenttia:

  1. Voi kun hauska poncho. Tuo huppu on uutuus, en muista ennen nähneeni.... hyvä sinä :)
    Vai yömyssyjä, luulin ihan muuta :D

    VastaaPoista
  2. Toi ponco on aivan mahtava, hupun kanssaerilaien kuin muut.
    Mukavan näkösiä myssyjäkin olet tehnyt.

    VastaaPoista

Kiva kun kävit! Jätäthän pienen viestiin käynnistäsi, kiitos!