keskiviikko 9. tammikuuta 2013

Virkattu ruutuhuivi

Tämä huivi on ollut tekeillä jo lähes vuoden. Pikku hiljaa, pala palalta olen sitä tehnyt aina välillä. Nyt, kun päätin tänä vuonna tehdä keskeneräisiä töitä pois, niin laskin palat, ja totesin että vain pari puuttuu. Siitä sain uutta intoa tehdä loput palat, ja samaa kyytiä sommitella ja virkata ne yhteen. Ja lankaa riitti jopa reunukseenkin.

Idea tähän huiviin tuli alunperin Susulta, (vaikka hän ei sitä tiedäkään, vielä).  Vuoden 2011 HHV (Hullu HuiviVuosi) tempauksessa hän oli loppuvuodesta neulonut dominohuivin ruuduista. Minä ihastuin siihen, kuinka liukuvärjätty lanka tekee ruuduistakin eläviä, ja joka ruutu on erilainen. Niinpä päätin että minä virkkaan sellaisen huivin. Susulla tämän huivin kuva on blogin otsikon alla, jos joku haluaa vilkaista.
Vaikeinta tässä huivissa oli noiden palojen sommittelu yhteen, niin että huivista tulisi nätti. Meinasi kyllä usko loppua... tässä langassa on niin isot värienvaihtuvuus-välit, että tuollaisia lähes kokonaan harmaan-mustia ruutuja oli useita. Pelkäsin että huivista tulisi liian tummasävyinen. Mutta mielestäni onnistuin tasapainottamaan ruudut värien mukaan hyvin.
Ruudut on virkattu kiinteillä silmukoilla niin, että keskellä kavennetaan aina joka kerroksella kaksi silmukkaa. Yläreunaan tein myös puolikkaita ruutuja, jotta reuna olisi tasainen. Niissä tietysti kavensin myös reunoissa.
Virkkasin ruudut yhteen kiinteillä silmukoilla niin, että sauma on vähän koholla. Se tuo lisää elävyyttä huivin pintaan.

Malli: virkattu domino-huivi (oma sovellus neulotusta)
Koukku: 4,0
Lanka: Mohair Gold  (20% mohairia, 20% villaa, 60% akryylia)
Reunukseen tein myös "ruutuja" pylväillä ja ketjusilmukoilla. Vähän vielä jäikin lankaa, joten mitähän siitä tekisi....

Hyvää kevättalven jatkoa kaikille!


1 kommentti:

  1. Tämä on tosi kaunis !
    Minulla sellainen iso, vähän samaa ideaa, juuri valmistui :)
    Mukavaa viikonloppua !

    VastaaPoista

Kiva kun kävit! Jätäthän pienen viestiin käynnistäsi, kiitos!