maanantai 14. tammikuuta 2013

Värikylläistä rock-eleganssia harteilla

Tämä poncho valmistui eilen. Tämä on ollut myös sellainen lähes ufo. Lähinnä matkoilla olen tätä virkannut, kun mallikerta on helppo eikä ohjetta tarvitse ottaa mukaan. Nyt sitten sain sen valmiiksi.
Tämä on ihan omaa "disainia".

Ei perinteisen mallinen poncho. Virkkasin kaksi leveää suorakaidetta, jotka yhdistin virkatuilla olkasaumoilla. Tarkoitus on, että tätä voi käyttää paitsi näin että kaula-aukko on venekauluksena, myös näin:
Eli toimii myös V-aukkoisena.  Värit ovat mielestäni aivan ihanat!  Ponchon helman pitkille sivuille virkkasin ketjusilmukkalenkkeihin mustia puuhelmiä, lyhyemmillä sivuilla on nirkkoreunus. Tässä seuraavassa kuvassa vähän jo näkyykin niitä helmiä:
Poncho on pehmeä, kevyt ja lämmin. Näyttäisi laskeutuvan hyvin. Eli toimii. :-)
Näin leveä se on:
Mietin ensin, että jos olisi ommellut myös hihasaumat, mutta silloin tätä ei olisi voinut kääntää V-kaula-aukkoiseksi.

Tähän ei siis ole ohjetta, mutta helppohan tämä olisi tehdä, jos joku innostuu. Kaksi suorakaidetta helpolla silmukkamallilla, ja olkasaumat. Koristelu helmaan oman mielen mukaan. Ponchon kulmiin laitoin vielä kerän lopusta pitkät tupsut, jotka näkyvät tässä:
Annoin tälle nimeksi "Elegance".  Vinkki tuli kuvausmallina toimineelta tyttäreltäni, jonka mielestä tässä on jotain hyvin eleganttia. :-)

Malli: Elegance  (oma)
Lanka: Regia  Lace  (71% villaa, 29% polyamidia)
Koukku: 4,0  alumiinikoukkuYksi sytomyssykin on jo valmiina, mutta en esittele sitä vielä tässä. Niitä yritän tehdä enemmänkin.

Reipasta uutta viikkoa sinulle!


3 kommenttia:

 1. Kylläpä on nimensä veroinen poncho, nuo helmet ja tupsut on kiva lisä. Minullakin olisi kerä tuota samaa lankaa, vaan riittääkö tuohon yksi kerä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä taida yksi kerä riittää. Olisikohan mennyt 3 tai 4 kerää, en muista. Tätä kun on tehty niin "tipottain". :-)

   Poista
 2. Todella ihana ja iso. Tuo jo lämmittääkin !
  Kauniit raikkaat värit :)

  VastaaPoista

Kiva kun kävit! Jätäthän pienen viestiin käynnistäsi, kiitos!