lauantai 1. tammikuuta 2011

Uuden Vuoden Mustikka-vaniljakakkuVuosi on taas vaihtunut ja sitä vaihtumista juhlittu.Me vietimme taas iltaa isäni luona. Maaseudulla kun näkyy ilotulituksetkin mukavammin kun ei ole katuvaloja himmentämässä loistetta.Juhlamenu oli yksinkertaisuudessaan dippikastikkeita moneen makuun, dipattavaksi pilkottiin kukkakaalia, porkkanaa, kurkkua, ja tietysti oli myös sipsejä.Kahvin ja glögin kera tarjottiin tätä:

Huomatkaa reunuksessa vuosiluku. HymyAlempi kakku on mustikkahyydyke, jonka päällä vielä mustikkakiille.

Päällimmäinen tähtikakku on vaniljahyydyke.Alemmassa kakussa gluteeniton digestive-keksipohja. Alempi kakku on tehty tavalliseen, pyöreään irtopohjavuokaan.

Hyydykkeessä kermavaahtoa, tuorejuustoa, vanilja-jogurttia ja mustikoita omasta pakastimesta.Ylempi kakku on muuten samaa, mutta ilman mustikoita. Ylempi kakku on tehty Iloleipurin silikonivuokaan, joka löytyi pari päivää sitten Prismasta. Ja pitihän sitä heti kokeilla.

Aika hyvin sain aseteltua tähden kiilteen päälle, vaikka yhden sakaran kulmasta vähän repesikin. Otsan rypistysTuon sokerihelmi-reunuksen olisi voinut jättää poiskin, mutta se peittää kivasti tuon tähden reunan epätasaisuuksia.

Eipä olisi uskonut että apteekistakin voi löytää kakunkoristeita, vaan niinpä vain kävi. YllättynytNuo "mustikat" kakun päällä löytyivät apteekista. Kuivattuja, jauhettuja mustikoita, jotka on sitten tärkkelyksen avulla muokattu taas mustikan näköisiksi. Mietin kyllä, että mitähän järkeä siinä on nähdä kauhea  vaiva tehdäkseen mustikoista.... mustikoita?!No, nättejä ne kuitenkin ovat tuossa kakun päällä, mintun oksien kera. Valitettavasti vaan alkoivat heti sulaa ja värjätä kakun pintaa. Niin että kun tuli herkuttelun aika, oli kakun pinta aika lailla sinisempi kuin tässä kuvassa.Makumaailma oli kuitenkin kohdallaan, ja hyvä niin. Makein suin tuli tämäkin vuosi aloitettua.  Hyvää uutta vuotta 2012 teille jokaiselle!  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit! Jätäthän pienen viestiin käynnistäsi, kiitos!