tiistai 25. tammikuuta 2011

Raikas karpalojäädyke



Tämä on jo jonkin aikaa kummitellut kokeiltavien ohjeiden listalla ja nyt päätin kokeilla.





Raikas karpalojäädyke. Helppo ja herkullinen jälkiruoka.



Ohje löytyi   täältä ihan videonakin,  mutta kirjoitan sen vielä tähän:



 



RAIKAS KARPALOJÄÄDYKE



4     kananmunan valkuaista



4     kananmunan keltuaista



2 dl  tomusokeria



5 dl  kermaa



250 g  karpaloita soseutettuna



 



koristeluun tomusokeria ja kokonaisia karpaloita



 



Erota valkuaiset ja keltuaiset toisistaan.

Vatkaa ensin valkuaiset ja puolet tomusokerista valkeaksi, kuohkeaksi vaahdoksi.

Vatkaa sitten keltuaiset ja loput tomusokerista kovaksi vaahdoksi.

Vatkaa vielä kerma erikseen vaahdoksi.



Yhdistä vaahdot varovasti nostellen, älä vatkaa enää.



Soseuta karpalot. Sekoita karpalosurvos vaahtoon. Älä sekoita seosta ihan tasaiseksi, vaan jätä se kauniin raidalliseksi.



Kaada vaahto pakastuksen kestävään vuokaan.

Laita pakastimeen vähintään 6 tunniksi, tai yön yli.



Kumoa tarjoiluastiaan. Voit helpottaa irroittamista esim. upottamalla vuoka hetkeksi kuumaan veteen.



Koristele tomusokerilla ja kokonaisilla karpaloilla.



 





Tomusokeri kyllä sulaa kosteiden karpaloiden pintaan, joten tomusokeri kannattaa siivilöidä vasta juuri ennen tarjoilua jäädykkeen päälle.



Tämähän sopisi hienosti vaikka joulupöytään, mutta meilläkin sitä syötiin ihan tavallisena arki-iltana. Hyvää oli!





 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit! Jätäthän pienen viestiin käynnistäsi, kiitos!