Tämä on jo jonkin aikaa kummitellut kokeiltavien ohjeiden listalla ja nyt päätin kokeilla.
Raikas karpalojäädyke. Helppo ja herkullinen jälkiruoka.
Ohje löytyi täältä ihan videonakin, mutta kirjoitan sen vielä tähän:
RAIKAS KARPALOJÄÄDYKE
4 kananmunan valkuaista
4 kananmunan keltuaista
2 dl tomusokeria
5 dl kermaa
250 g karpaloita soseutettuna
koristeluun tomusokeria ja kokonaisia karpaloita
Erota valkuaiset ja keltuaiset toisistaan.
Vatkaa ensin valkuaiset ja puolet tomusokerista valkeaksi, kuohkeaksi vaahdoksi.
Vatkaa sitten keltuaiset ja loput tomusokerista kovaksi vaahdoksi.
Vatkaa vielä kerma erikseen vaahdoksi.
Yhdistä vaahdot varovasti nostellen, älä vatkaa enää.
Soseuta karpalot. Sekoita karpalosurvos vaahtoon. Älä sekoita seosta ihan tasaiseksi, vaan jätä se kauniin raidalliseksi.
Kaada vaahto pakastuksen kestävään vuokaan.
Laita pakastimeen vähintään 6 tunniksi, tai yön yli.
Kumoa tarjoiluastiaan. Voit helpottaa irroittamista esim. upottamalla vuoka hetkeksi kuumaan veteen.
Koristele tomusokerilla ja kokonaisilla karpaloilla.
Tomusokeri kyllä sulaa kosteiden karpaloiden pintaan, joten tomusokeri kannattaa siivilöidä vasta juuri ennen tarjoilua jäädykkeen päälle.
Tämähän sopisi hienosti vaikka joulupöytään, mutta meilläkin sitä syötiin ihan tavallisena arki-iltana. Hyvää oli!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiva kun kävit! Jätäthän pienen viestiin käynnistäsi, kiitos!