sunnuntai 14. marraskuuta 2010

Isänpäivää kotona ja isän luonaTänä vuonna meidän perheessä isänpäivä meni kovin mustikkaisissa merkeissä. Kysyin mieheltä makutoiveita, ja hän toivoi mustikkaa.

Niinpä meillä oli kotona mustikka-kääretorttua ja mustikka-marenkimuffineja.

Kääretorttu ei ollut kauneudella pilattu, mutta maku oli todella herkullinen. Täytteessä on mustikkahilloa ja mousse jossa tilkka kermaa, Philadelphia-tuorejuustoa, valkosuklaata ja Galliano-likööriä. Ja kääretorttupohja on gluteeniton.

Näiden kauniiden muffinien ohje löytyi Ulla Svenskin Lempileivonnaiset-kirjasta. Mustikkamuffineja joiden päällä mansikkamarenki. Komean näköisiä ja makoisia.Iltapäivällä lähdimme oman isäni luo, jonne myös otin näitä muffineja mukaan. Tein isälle myös kakun ja siinäkin oli mustikkaa.

Meinasin unohtaa ottaa kakusta kuvan, olimme jo autossa lähdössä matkaan, kun muistin ettei kakkua ole kuvattu. Niinpä sitten äkkiä vaan siinä auton konepellillä otettiin pari kuvaa.Gluteenittomista Digestive- ja suklaamurokekseistä tehty pohja.

Pohjan päälle ripoteltu pakastettuja mustikoita. Päällä mustikkamousse, jossa on kermaa, Philadelphia-tuorejuustoa, valkosuklaata, mustikkamarmeladia ja tilkka Gallianoa. Päälle vielä hiukan mustikoita ja valkosuklaata. Hyvää oli!

Pikkuveljeni halusi ottaa loput kakusta mukaansa kun hän illan päätteeksi lähti kohti opiskelupaikkakuntaansa. Eli ilmeisesti kakku oli muidenkin perheenjäsenten makuun. Hymy  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit! Jätäthän pienen viestiin käynnistäsi, kiitos!