Teijon retkelle tein meille mukaan kakun. Tuumin, että täytekakkua voi olla vaikea kuljettaa laavulle, joten tein hyydytetyn kakun, jätin sen vuokaan ja laitoin vuoan isoon pakastepussiin. Ihan kunnossa se sitten oli kun repun laavulla avasin.
Kaupassa oli tällainen uutuus:
Fazerin uutuussuklaa, jossa on seassa Omar-kermatoffeen palasia.
Tästä herkusta tein hyydykekakun.
Kakku on tehty 24 cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan.
POHJA
150 g gluteenittomia suklaamurokeksejä
50 g voita
MOUSSE
250 ml Flora vispiä
2 tl vaniljasokeria
200 g tuorejuustoa
200 g Fazerin Omar-suklaata
5 liivatelehteä
tilkka vettä
KUORRUTUS
100 g maitosuklaata
50 g valkosuklaata
WienerNougat rouhetta
150 g gluteenittomia suklaamurokeksejä
50 g voita
MOUSSE
250 ml Flora vispiä
2 tl vaniljasokeria
200 g tuorejuustoa
200 g Fazerin Omar-suklaata
5 liivatelehteä
tilkka vettä
KUORRUTUS
100 g maitosuklaata
50 g valkosuklaata
WienerNougat rouhetta
Murskaa keksit ja sekoita muruihin sulatettu voi.
Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja painele keksimuruseos pohjalle.
Laita jääkaappiin kovettumaan.
Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään.
Vatkaa Flora vispi vaahdoksi. Sekoita siihen vaniljasokeri ja tuorejuusto.
Sulata suklaa varovasti joko vesihauteessa tai mikrossa.
Sekoita sula suklaa vaahtoon.
Kiehauta tilkka vettä ja sulata siihen liivatelehdet. Anna hetki jäähtyä ja kaada ohuena nauhana koko ajan sekoittaen suklaavaahtoon.
Kaada seos vuokaan keksipohjan päälle ja tasoita pinta.
Anna hyytyä jääkaapissa yön yli, tai väh. 4 tuntia.
Sulata kuorrutteen suklaat varovasti. Anna hetki jäähtyä ja sekoittele välillä. Levitä suklaa kakun pinnalle, ja ripottele päälle WienerNougat rouhetta. Laita jääkaappiin kunnes suklaa on kovettunut.
Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja painele keksimuruseos pohjalle.
Laita jääkaappiin kovettumaan.
Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään.
Vatkaa Flora vispi vaahdoksi. Sekoita siihen vaniljasokeri ja tuorejuusto.
Sulata suklaa varovasti joko vesihauteessa tai mikrossa.
Sekoita sula suklaa vaahtoon.
Kiehauta tilkka vettä ja sulata siihen liivatelehdet. Anna hetki jäähtyä ja kaada ohuena nauhana koko ajan sekoittaen suklaavaahtoon.
Kaada seos vuokaan keksipohjan päälle ja tasoita pinta.
Anna hyytyä jääkaapissa yön yli, tai väh. 4 tuntia.
Sulata kuorrutteen suklaat varovasti. Anna hetki jäähtyä ja sekoittele välillä. Levitä suklaa kakun pinnalle, ja ripottele päälle WienerNougat rouhetta. Laita jääkaappiin kunnes suklaa on kovettunut.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiva kun kävit! Jätäthän pienen viestiin käynnistäsi, kiitos!