keskiviikko 24. syyskuuta 2008

Mehevät lihapullat (gluteeniton)


Meidän tytöt tykkäävät lihapullista, varsinkin esikko pyytää niitä vähän väliä. Niinpä niitä syötiin viimeviikolla, ja nyt tänään taas, kun esikoinen niin toivoi. Ajattelin laittaa tänne ohjeen, kun nämä ovat mielestäni todella hyviä, ja tosi helppo tehdä!

Tässä tarvikkeita:


AINEKSET

800 - 1000 g     jauhelihaa
2 pss     ranskalaisen sipulikeiton aineksia
2 prk      kermaviiliä
2 dl      gluteenittomia korppujauhoja
2        kananmunaa



Sipulikeittoainesten kanssa kannattaa olla tarkkana. Esim. Knorrin keittoaineksissa on käytetty vehnäjauhoja. Tässä Blå Bandin versiossa sen sijaan ei.

OHJE:

Laita kulhoon korppujauhot, sipulikeittoainekset ja kermaviili. Sekoita tasaiseksi ja anna turvota n. 10 minuuttia.  Lisää jauheliha ja kananmunat. Sekoita tasaiseksi.
Pyörittele haluamasi kokoisia pyöryköitä ja asettele ne leivinpaperin päälle uunipellille.



Makua voi muutella lisäämällä joukkoon esim. 2 dl juustoraastetta (kuten minä tein tänään), tai pieniksi silputtuja vihanneksia. Esim. aurinkokuivattu tomaatti tuo mukavan erilaisen makuelämyksen.


Paista 200 asteessa noin 10 -15 minuuttia.






Suolaa ei tarvitse lisätä, sitä on sipulikeittoaineksissa. Halutessaan voi lisätä musta- tai valkopippuria, mutta ei ole välttämätöntä. Kermaviili tekee näistä pyöryköistä ihanan meheviä. 
Nam!!!  =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit! Jätäthän pienen viestiin käynnistäsi, kiitos!