torstai 19. kesäkuuta 2008

Taas halvajäädykettä


Kotikaupungissani on sellainen ihana kesäperinne, että kesätorstaisin on iltatori. Siellä on torikauppiaiden lisäksi kirpputorikauppiaita, elävää musiikkia ja muuta ohjelmaa. Tunnelma on upea, ja väkeä riittää.
Käväisin viime viikolla iltatorilla tapaamassa tuttua kirpparikauppiasta, ja samalla kiertelin koko torin. Joka vuosi siellä on sellainen musta mies kauppaamassa erilaisia snacks-tuotteita, pähkinöitä, kuivattuja hedelmiä ym herkkuja. Hänellä oli myös halvaa. Ja kas, siihen halvatiskille minäkin pysähdyin (kuulenko yllättyneitä huudahduksia?). Ostin kaikkia kolmea tarjolla olevaa makua, vaniljaa, kaakaota ja pistaasia. Ja kun kaapissa kerran on halvaa, tuli ruokakaupasta ostettua taas jäätelöä, että sitten saisi tehdä taas sitä ihanaa halvajäädykettä.
Tein taas siihen kivaan pumpkin-silikonivuokaan. Tällä kertaa kuorrutus on tummaa suklaata, ja käytin vanilja-halvan sijaan kaakao-halvaa. Muuten ohje on täysin sama kuin viimeksikin.Vaaleanpunaiset kukat sokerikuorrutusta, päällä valkosuklaata. Reunoilla noita edellisessä postauksessa esittelemiäni kuivattuja mansikoita, sekä marsipaanilehtiä. Nam!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit! Jätäthän pienen viestiin käynnistäsi, kiitos!