Tänään teki hirveästi mieli taas leipoa jotain. Houkutti ajatus tehdä leivoksia. Siis tuumasta toimeen.
Monen mokan ja hätäratkaisun jälkeen tuloksena tällaisia:
Maku oli parempi kuin ulkonäkö....
Pohja:
3 munaa
1 1/2 dl sokeria
3/4 dl perunajauhoja
1/4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Kostutukseen appelsiinimehua
Täyte:
250 ml Flora Vispiä
1/2 dl mansikan makuista tomusokeria
200 g vaniljan makuista tuorejuuston tyyppistä kasvirasvavalmistetta
5 liivatelehteä
1 pieni banaani
1 rasia mansikkamarmeladia
tilkka vettä tai sitruunamehua
Kuorrute:
3 munaa
1 1/2 dl sokeria
3/4 dl perunajauhoja
1/4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Kostutukseen appelsiinimehua
Täyte:
250 ml Flora Vispiä
1/2 dl mansikan makuista tomusokeria
200 g vaniljan makuista tuorejuuston tyyppistä kasvirasvavalmistetta
5 liivatelehteä
1 pieni banaani
1 rasia mansikkamarmeladia
tilkka vettä tai sitruunamehua
Kuorrute:
1 munanvalkuainen
1 prk (300 g) mansikan makuista tomusokeria
1/2 tl leivinjauhetta
1 prk (300 g) mansikan makuista tomusokeria
1/2 tl leivinjauhetta
Valmista kääretorttupohja. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita peruna- ja vehnäjauhot sekä leivinjauhe keskenään ja lisää munasokerivaahtoon. Kaada uunipellille. Paista 250 asteisen uunin keskiosassa n. 5 min. Kumoa sokeroidulle leivinpaperille ja irroita pohjapaperi varovasti.
Leikkaa levy kahtia.
Vuoraa n. 30 x 40cm vuoka kelmulla. Laita toinen kakkulevy pohjalle. Kostuta appelsiinimehulla.
Valmista täyte. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vatkaa Flora Vispi vaahdoksi mansikan makuisen tomusokerin kanssa. Sekoita vaahdon joukkoon tuorejuustovalmiste. Kiehauta tilkka vettä tai sitruunamehua ja sulata pehmenneet liivatelehdet siihen. Kaada vaahdon joukkoon ohuena nauhana.
Soseuta banaani ja sekoita joukkoon mansikkamarmeladi. Levitä marmeladi-banaaniseos kakkulevylle, ja kaada vaahto päälle. Laita toinen kakkulevy kanneksi ja kostuta sekin appelsiinimehulla. Laita jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi.
Tässä vaiheessa alkoi mennä metsään. Minun piti keitellä hedelmätoffeekaramelleista kuorrutus, ja keitinkin. Sitä sitten tortun päälle levittäessä totesin että sitä on liian vähän. Pikaisesti sitten valmistin tomusokerikuorrutteen mansikan makuisesta tomusokerista, mikä olikin paremman näköistä, paitsi että sitä oli tosi vaikea levittää toffeen päälle (jota en tietenkään enää saanut pois kakun päältä). Kun sitten leikkasin kakkua leivoksiksi, tuo ilkeä toffee tuli taas vastaan, tarttui veitseen, venyi ja venyi.... No, maku oli todella hyvä, ja teen näitä varmaan toistekin, tosin ilman toffeeta!
Leikkaa levy kahtia.
Vuoraa n. 30 x 40cm vuoka kelmulla. Laita toinen kakkulevy pohjalle. Kostuta appelsiinimehulla.
Valmista täyte. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vatkaa Flora Vispi vaahdoksi mansikan makuisen tomusokerin kanssa. Sekoita vaahdon joukkoon tuorejuustovalmiste. Kiehauta tilkka vettä tai sitruunamehua ja sulata pehmenneet liivatelehdet siihen. Kaada vaahdon joukkoon ohuena nauhana.
Soseuta banaani ja sekoita joukkoon mansikkamarmeladi. Levitä marmeladi-banaaniseos kakkulevylle, ja kaada vaahto päälle. Laita toinen kakkulevy kanneksi ja kostuta sekin appelsiinimehulla. Laita jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi.
Tässä vaiheessa alkoi mennä metsään. Minun piti keitellä hedelmätoffeekaramelleista kuorrutus, ja keitinkin. Sitä sitten tortun päälle levittäessä totesin että sitä on liian vähän. Pikaisesti sitten valmistin tomusokerikuorrutteen mansikan makuisesta tomusokerista, mikä olikin paremman näköistä, paitsi että sitä oli tosi vaikea levittää toffeen päälle (jota en tietenkään enää saanut pois kakun päältä). Kun sitten leikkasin kakkua leivoksiksi, tuo ilkeä toffee tuli taas vastaan, tarttui veitseen, venyi ja venyi.... No, maku oli todella hyvä, ja teen näitä varmaan toistekin, tosin ilman toffeeta!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiva kun kävit! Jätäthän pienen viestiin käynnistäsi, kiitos!