Selasin kalenteria ja etsin sopivaa tekosyytä leipoa jotain....
Huomenna on Kalevalan päivä, ja Suomalaisen kulttuurin päivä. Sen kunniaksi kehittelin nämä:
Väinämöisen suklaa-kanteleet.
250 g voita
1 1/2 dl tomusokeria
2 rkl Cointreau-lilkööriä
1 dl perunajauhoja
3 1/2 dl vehnäjauhoja
3-4 rkl kaakaojauhetta
OHJE:
Vaahdota voi ja tomusokeri kuohkeaksi. Lisää likööri. Sekoita jauhot ja kaakaojauhe keskenään ja lisää voi-sokeri-vaahtoon. Sekoita nopeasti taikinaksi. Liköörin voi jättää pois jos ei tykkää...
Kääri taikina muoviin ja laita jääkaappiin n. puoleksi tunniksi.
Kaaviloi taikina n. 1/2 cm paksuiseksi levyksi ja leikkaa haluamaasi muotoon, tai ota muotilla pikkuleipiä. Taikina on hyvin pehmeää, käytä jauhoja kaulitsemisen helpottamiseksi.
Paista 175 asteisessa uunissa n. 10min.
Jäähdytä ja koristele.
1 1/2 dl tomusokeria
2 rkl Cointreau-lilkööriä
1 dl perunajauhoja
3 1/2 dl vehnäjauhoja
3-4 rkl kaakaojauhetta
OHJE:
Vaahdota voi ja tomusokeri kuohkeaksi. Lisää likööri. Sekoita jauhot ja kaakaojauhe keskenään ja lisää voi-sokeri-vaahtoon. Sekoita nopeasti taikinaksi. Liköörin voi jättää pois jos ei tykkää...
Kääri taikina muoviin ja laita jääkaappiin n. puoleksi tunniksi.
Kaaviloi taikina n. 1/2 cm paksuiseksi levyksi ja leikkaa haluamaasi muotoon, tai ota muotilla pikkuleipiä. Taikina on hyvin pehmeää, käytä jauhoja kaulitsemisen helpottamiseksi.
Paista 175 asteisessa uunissa n. 10min.
Jäähdytä ja koristele.
Maku on erittäin suklainen, jos haluaa vähemmän suklaisen, voi kaakaojauheen määrää vähentää.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiva kun kävit! Jätäthän pienen viestiin käynnistäsi, kiitos!