lauantai 16. tammikuuta 2021

Lämmikettä pakkaskeleille

Juuri parahiksi näiden kovien pakkasten alkaessa ehdin saada valmiiksi tämän ihanuuden:
Itselleni on jo jonkin aikaa tehnyt mieli tehdä lämmin, kutittamaton kauluri. Muita vaatimuksia asusteelle oli tarpeeksi korkea kaulaosa ja riittävän pitkä selkäosa. Olen usein ihmetellyt, miksi kaulureissa selkäpuolelle jäävä läppä on paljon lyhyempi kuin etuläppä. Minulla yläselkä on yksi kylmälle ja vedolle arimmista paikoista. Lapojen alta menee helposti lihakset jumiin ja kylmä pahentaa tilannetta. 
Oli minulla tähän ohjekin, mutta lopulta muutin sitä niin paljon, että oikeastaan otin ohjeesta vain viitteitä. Laput neulotaan ensin tasona ja sitten jatketaan kaulusosa pyörönä. Tein lapuista ohjetta leveämmät ja pidemmät. Ohjeen mukaan reunoissa piti olla helmineuletta, mutta kokeiltuani sitä päädyin purkamaan ja teinkin reunat ainaoikealla. Minusta siitä tuli kauniimpi näin.
 Etu- ja takalaput ovat yhtä pitkät. Kaulukseen päästyäni kavensin silmukoita, jottei tulisi liian löysää ja lötköä kaulusta. 
Lanka:  Midara Merino Gold (50% merinovillaa, 50% mikro akryylia)
Puikot: Novita koivu 5,0 sukkapuikot
Ohje ( jonka mukaan en siis tehnytkään): Lappukauluri, ohje ladattu pdf-tiedostona Koukuttamo.fi sivustolta.
Ihanan lämmin tämä on, eikä kutita. Kaulus on juuri sopivan korkuinen ja selkälappu lämmittää hyvin yläselkää. Siis mieheni sanoin: kun itse tekee niin saa mitä haluaa. 😊

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit! Jätäthän pienen viestiin käynnistäsi, kiitos!