sunnuntai 28. joulukuuta 2014

Joulukuun huivit kerralla

Tietokoneeni vetelee viimeisiään, ja vaatii aina pientä kikkailua, että saan kuvat käsiteltyä. Siksi on tämä postauskin viivästynyt ihan vuoden viimeisille päiville. Nyt kuitenkin siis kaikki joulukuussa valmistuneet huivit samalla postauksella.
Ensiksi huivi, jonka virkkasin itsenäisyyspäivää varten, mutta en sitten käyttänytkään sitä kyseisenä päivänä. Muuten olen kyllä käyttänytkin, ja tykkään tästä kovasti.

Malli löytyi netistä, mutta en millään muista enää mistä. Googlasin kaikenlaista, ja tällainen helppoakin helpompi ohje löytyi. Tosin vähän piti taas sooloilla itsekin...
Lankana on Novitan paljettilanka, Säde. Yhdestä kerästä saa mainiosti tehtyä koko huivin.
Tein ensin tuon tampin, jotta lanka varmasti riittää. Tein sen ohjeen mukaan, joten siinä on napinläpi. Sitten vaan loppukerästä ketjusilmukoita. Ketjusilmukkanauha sitten kierretään kiepille, välillä kiertäen koko kiepin ympäri jotta saadaan tuollainen vähän "sotkuinen" ilme. Sitten koko höskä tampilla kiinni. Tässä kohtaa huomasin, että tampin napinläpi venyy ikävän näköiseksi, joten ompelin tampin reunat kiinni. Näin se näyttää siistiltä, ja mitä järkeä olisikaan siinä että tuon tampin saisi auki?! Kiva, helppo ja nopeatekoinen huivi.
Koukkuna oli KnitPro SoftGrip nro 6,0.Seuraavaksi on vuorossa neulottu kauluri. Joskus alkuvuodesta postasin facebookkiin että ensimmäiset viisi postausta kommentoivaa saavat tämän vuoden aikana yllätyksen. No, vuosi alkaa uhkaavasti loppua, joten jotain piti tehdä. Tämä meni serkulleni.

Simppeli tuubikauluri, saajan väreissä. Kuulemma serkkuni yllättyi iloisesti, ja ihmetteli, miten onkin juuri hänen lempiväreissään.


Lanka: RedHeart Lisa Big Color
Puikot: Prymin bambupyöröpuikot nro 10,0
Malli: langan vyötteestä, vähän yksinkertaistettuna

Tein enemmän silmukoita kuin ohjeessa, jotta sain leveämmän tuubin. Ohjeessa olisi pitänyt lisätä langankierto jokaisen silmukan jälkeen, ja pudottaa se seuraavalla kerroksella. Tätä en useista yrityksistä huolimatta saanut menemään oikein, ja viimeistään kolmannella kerroksella onnistuin pudottamaan silmukoita. Yksinkertaistin siis, ja jätin langankierrot pois. Simppelisti siis 1o, 1n  koko huivi.Sauma kiinni ja siinä se.Ja viimeisenä pukinkonttiin mennyt keeppi-huivi. Veljeni pyysi tekemään tämän avovaimolleen.


Olen kerran aiemminkin tehnyt tällaisen, silloin ilman kiinnitystä, ja vähän isompana. Siitä löytyy kuvia täältä.
Tälläkin kertaa materiaalina on Viron villa, hahtuvainen lanka ilman kierteitä. Hankala käsitellä siis, koska katkeaa helposti. Tosin aika helppoa myös hieroa langanpäät yhteen ja jatkaa taas.
Ja löysin vielä ohjeenkin, jota käytin. Siis syksyn 2008 Moda, jossa on ohje virkattuun mattoon. Matosta pari sakaraa vain pois, ja siinä on ohje huiville. Ainoat lisäykset tähän versioon olivat, että virkkasin etureunoihin Novitan Rose-langalla reunukset, johon oli sitten helppo kiinnittää tuo iso nappi, ja tehdä toiseen reunaan napinläpi. Pienemmät napit ovat itseasiassa puuhelmiä, enkä tehnyt niille omia napinläpiä. Ne mahtuvat huivin pylväiden raosta.
Tässä napit lähempää.
Ja seuraavassa kuvassa keeppi takaapäin.

Jokaisessa sakarassa kulkee keskellä kohopylväsraita, ja sakaroiden välissä reikäraita.

Lanka on 100% villaa, joten keeppi on lämmin.
Koukku: 3,5 KnitPro SoftGrip

Otin paljon kuvia, kun värit eivät tuntuneet millään näkyvän kuvissa oikein. Toiveena oli nimenomaan punaista ja mustaa. Onneksi lankaa löytyi omista varastoista.
Huivin valmistuttua pesin sen lämpimällä vedellä, ja puristelin kunnolla, jotta pinta vähän huopui. Sitten vielä huuhteluainekylpy, ja muotoonkuivatus.Viimeisessä kuvassa niska lähempää. Kuva on tarkoituksella vähän ylivalotettu, jotta nuo raidat erottuvat hyvin.

Tällaisia huiveja siis on syntynyt joulukuussa. Mukavaa loppuvuotta kaikille!
4 kommenttia:

 1. Ketjusilmukkahuivi oli kiva idea. jopa minä voisin selviytyä koukun kanssa ;) Nätti oli myös livenä.
  Nyt sun varmaan pitää vaihtaa blogin nimikin: Helkky virkkaa JA NEULOO :)

  VastaaPoista
 2. Upeita huivia, etenkin tuo ketjusilmukkahuivi, se alkoi kiinnostamaan.
  Komeita on nuo neulomuksetkin.
  Mukavaa loppuvuotta ja parempaa tulevaa.

  VastaaPoista
 3. Kerrotko minkä kokoinen tuo tamppi on.
  Ihana huivi.
  Terveisin Pippuri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tamppi on tässä huivissa 7 cm leveä. Se on virkattu poikittain, eli on yhdeksän kerroksen korkuinen. Lisäksi vahvistin reunat piilosilmukoilla.

   Poista

Kiva kun kävit! Jätäthän pienen viestiin käynnistäsi, kiitos!