lauantai 8. maaliskuuta 2014

Jalanlämmittimet ja jämälangat

Minulla aina palelee jalkoja, kun on niin kehno ääreisverenkierto. Kotona vedän jalkaan piiiitkät säärystimet, mutta kun ei ole villasukkia, niin jätän säärystimenvarret lämmittämään myös jalkateriä. Siitä tosin tulee vähän PeppiPitkätossumainen olo. Niinpä ajattelin tehdä itselleni jalanlämmittimet kotikäyttöön. Etsin lankalaatikostani lämpimän näköistä lankaa, ja löytyihän sitä. Kaksi lämpimän näköistä kerää, mutta eri värisiä. No, eihän se haittaa. Vai kuinka?

 Tein toisen tossun vihreänä, toisen sinisenä. Jotta niitä ei luultaisi parittomiksi, virkkasin molempiin reunuksen toisella värillä. Ihan selvästi pari!

Malli: Bedroom Booties (Kirjasta: Hooked on Crochet, Slippers)
Lanka: Novita Tempo  (65% villaa, 35% akryylia)
Koukku: 6,0 KnitPro SoftGrip

Ohjeessa oli ohuempi lanka kaksinkertaisena, mutta tämä paksu lanka yksinkertaisena antoi saman tuloksen. Tuo reunus on siis ylimääräinen, sitä ei ollut ohjeessa. Lämpimät ovat, vaikka tuntuukin että ihan hiukan isot näistä tuli. Seuraavassa kuvassa näkyy lähemmin.


Lankaa jäi vielä pienet nöttöset. Mitähän niistä?! Paksusta langasta tuli mieleen, että jospa patalappu? 

Pahoittelen kuvan värejä. En millään saanut värejä osumaan kohdalleen.
Malli: Iloinen Leipuri  (kirjasta: Patalappuja á la carte)
Lanka: Novita Tempo
Koukku: 6,0 KnitPro SoftGrip

Lanka loppui kesken, joten se kaunis reunus jäi tekemättä. Lopussa piti vielä vähän soveltaa omasta päästä tuota reunaa. Mutta paksu lanka teki sen, että vaikka en saanut tehtyä ohjeen mukaista reunusta, on tämä silti ihan mukavan kokoinen, ja varmasti toimiva. Ja niin katosi taas lankavarastosta kaksi kerää. Nekin olivat sen näköisiä, että niistä on aloitettu jotain, sitten purettu, ja keritty vain kerän ympäri. Kivaa, että ne nyt löysivät paikkansa.  :-)

Hyvää viikonloppua kaikille!


5 kommenttia:

 1. Ompa hauskat tossut, kyllä noilla tarkenee.

  VastaaPoista
 2. Kivat tossut ja hyvä patalappu. Eikö olekin aina ihanaa,kun saa "turhanpäiväiset" kerät käytettyä johonkin hyödylliseen.

  VastaaPoista
 3. Kotona voi olla mitä vaan. Sitä parempi, mitä kummallisempaa, vaikka sitte eriväritossut. :)
  Aiemmat hatut oli hyvän värisiä.

  VastaaPoista
 4. Hauska idea, eripariset parit :)
  Usein kuva vääristää värejä.
  Mukavaa loppukuuta !

  VastaaPoista
 5. Eikös se nuorisokin ole sitä mieltä että sukat täytyy olla eriparia? Miksei sitten vanhemmillakin voisi olla. Sinä olet ahkeroinut noiden sytomyssyjen kanssa. Minulla olisi noita Susun lankoja ainakin neljään myssyyn. Yhtä on vähän aloitettu, mutta jatkoa odotellessa.

  VastaaPoista

Kiva kun kävit! Jätäthän pienen viestiin käynnistäsi, kiitos!