sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Haaste

Sain Intsulta Intsun Blogista  haasteen, jossa pitää vastata yhteentoista käsityöaiheiseen kysymykseen.
Kiitos Intsulle haasteesta! Aika kinkkisiä kysymyksiä, mutta yritetään:

 1.Mikä on kunniahimoisin käsityöhaaveesi?

Jaa-a, kunnianhimoisin. Se varmaan tarkoittaa ainakin haastavaa ja suuritöistä. Varmaankin se olisi virkattu päiväpeitto. Jos sellaisen joskus aloittaisin, niin siitä saattaisi tulla ikuisuusprojekti... mutta esim. tämä malli on jo vuosia kiehtonut:
Tällaisista ruuduista tehty päiväpeitto olisi upea... ehkä vielä joskus...
Malli on yhdestä vanhasta Virkkaus-lehdestä.

2. Mikä on ollut kunniahimoisin toteutuneista käsitöistä?

Varmaankin viime vuonna tekemäni torkkupeitto ja oma hääpuku ovat olleet kunnianhimoisia töitä.

Torkkupeitto on kooltaan suurimpia töitäni, ja siinä on käytetty monenlaisia erikoissilmukoita. Ja hääpuku tietysti... sehän täytyi saada hyvin istuvaksi ja oikean kokoiseksi. Ohjeen mukaista lankaa ei ollut saatavilla, enkä sellaista olisi halunnutkaan. Langan ja mallin yhteensovittaminen siis oli myös haastavaa.

3.Jos sinulla olisi aikaa ryhtyä tekemään käsitöitä,jääkö joskus aloittamatta,kun ei osaa päättää mitä?

Ei jää. Aina on useita töitä koukuilla, ja startitis vaivaa liiaksikin... :-)


4. Mitä käsityötä teet mieluiten?

No tämänhän kertoo jo blogin nimikin. Virkkaan kaikkein mieluiten. Tykkään toki mm. askartelusta ja ompelusta, mutta useimmiten virkkuukoukku vie voiton. Kovasti yritän myös innostua neulomisesta....


5.Liittyykö ammattisi käsin tekemiseen?

Ei oikeastaan. Työskentelen sanomalehdenjakajien yöesimiehenä, eli konttorityötä teen. Töistä toki olen joskus saanut ideoita, ja työpaikan roskiksista jopa materiaalia! Esim tämän kynäkopan pohja on punottu nippusiteistä, jotka kaivoin työpaikan muoviroskiksesta.


(Kuvan teksti on vanhan blogini nimi, tämä on sen verran vanhempi työ)


6.Vallitseeko työpisteessäsi(tai missä ikinä välineitä säilytätkään)totaalikaaos vai narskuvanpuhdas säntillisyys?

Sanotaanko niin, että kässy-nurkkauksessani vallitsee hallittu hoitamattomuus. :-)
Tiedän suunnilleen mistä kopasta tarvitsemaani etsin, mutta ulkopuolisen silmin saattaa näyttää siltä että kaikki on vinksin vonksin.

7. Mitä käsityömateriaalia sinulla on varstossa valmiina odottamassa,mutta et ole koskaan tehnyt siitä mitään? Kuinka kauan olet sitä säilönyt?

Ei sellaista taida olla.  Monenlaista löytyy, mutta mikään ei ole sellaista joka vielä odottaisi toteutusta.

8.Millaisessa mielentilassa teet käsitöitä?Korskuen kohti kunniakasta lopputulosta kaamealla faartilla? Nautiskellen,rauhoittuen? Miten?

Kaipa kaikenlaista vauhtia ja mielialaa on kokeiltu. Melkein ainahan mulla on virkkuu mukana. Mieluisinta on, kun voi vetäytyä omaan nurkkaan rauhassa virkkaamaan, ilman häirintää. Kyllä virkkaus on aikamoista "terapiaa", siinä mieli lepää kun kädet tekevät työtä.


9. Nyt alkaa mielikuvitus loppua näiden kysymysten kanssa,mutta oletko sinä keksinyt joskus mielestäsi jonkun aivan uuden idean tai toteutustavan käsitöissäsi?

Useimpien käsityöharrastajien tapaan minä myös usein sovellan ohjetta oman pääni mukaan. Varmasti jokainen luova ihminen keksii jotain uutta koko ajan tehdessään. Samankaltaisia ideoita voi syntyä monilta eri ihmisiltä, mutta silti ne ovat jokaisen omia luomuksia.

10.Minkä kouluarvosanan antaisit käsityötaidoillesi?

Koulussa todistuksen käsityönumero oli 7, joskus 8. Mitäs minä niitä muuttamaan.


11.Mikä on sinulle rakkain jonkun muun tekemä käsityö?

Mumman tekemät matot. Tällä hetkellä meillä ei ole mattoja lattialla koiran takia, mutta kaapista pilkistää esimerkiksi tämä:

Mummani on aina ollut ahkera käsityöihminen. Hänellä oli piharakennuksessa oma "työpaja", jossa kangaspuut paukkuivat luoden toinen toistaan kauniimpia mattoja. Nyt mumma ei enää kykene mattoja tekemään, hän asuu palvelutalossa. Mutta muisto on elävä, näen yhä silmissäni ne valtavat vuoret mumman itse leikkaamia kuteita.


Tähän haasteeseen kuuluisi keksiä 11 uutta käsityöaiheista kysymystä, mutta edellisten tapaan minäkin heitän nämä haasteelliset kysymykset sellaisinaan eteenpäin. Haastan sinut, joka juuri nyt luet tätä. Vastaa blogissasi, tai vain omassa mielessäsi. Pohdi omaa suhdettasi käsitöihin näiden kysymysten parissa. :-)

Hyvää alkavaa viikkoa kaikille!


4 kommenttia:

  1. Kiitos Helkky ,kun otit haasteen vastaan. Mielenkiinnolla luin sinun ajatuksiasi käsitöistä. Jo,kinkkiset oli kymykset,muta pitivät mielenkiintioa yllä.

    VastaaPoista
  2. Mä vastasin jo! Tulin vaan kertomaan sulle et olen minäkin joskus virkannu mut siit on tosi kauan;-)
    Pitäiskö meidän yhdessä alkaa totuttelemaan toistemme aloihin? Jos sä innostuisit neulomisesta ja mä virkkuusta?

    VastaaPoista

Kiva kun kävit! Jätäthän pienen viestiin käynnistäsi, kiitos!