sunnuntai 9. toukokuuta 2010

Äitienpäivän ja syntymäpäivien juhlintaaMeidän piti juhlia äitienpäivää anoppilassa, sinne piti tulla koko veljessarja. Vaan kävikin niin ikävästi että anoppi joutui sairaalaan. Kakut oli kuitenkin jo tehtynä, joten päätimme juhlistaa tyttäreni ja mieheni syntymäpäiviä meillä kotona. Kaikki juhlat kun sattuvat samalle viikolle.

Voileipäkakkuna perus kinkkukakku. Ullan Unelmakakut-kirjan mukaan tehtynä. Erona vain se, että tämä kakku on laktoositon.

Täytteissä siis kinkku-paprika-juusto-täyte, ja maksapasteija.Koristeena pippurikinkkua, pepperonia, herneenversoja, villirucolaa ja tomaattiruusu. 

Tässä kakussa yhdistelin kahta eri ohjetta. Tämä on osittain hyydykekakku. Pohjana on neljän munan gluteeniton kakkupohja. Kakussa on vain yksi täyteväli, jossa paksu kerros mustikkahyydykettä.

En koristellut reunoja ollenkaan, halusin sen näin.Kakun päällä on ohueksi kaulittu levy mantelimassaa, jonka päälle on levitetty kuorrutus. Kuorrutteessa on maustamatonta tuorejuustoa, ruokotomusokeria ja hiukan mantelilikööriä. Päälle ripottelin vielä kevyesti paahdettuja mantelilastuja.Ruusut ovat Wiltonin koristemassaa.

Tämä kakku on gluteeniton ja laktoositon.Oikein hyvää tämä olikin. Tuo kuorrutus varsinkin oli sellainen että varmasti kokeilen uudelleenkin.  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit! Jätäthän pienen viestiin käynnistäsi, kiitos!