torstai 4. helmikuuta 2010

KohopylväsEnpä arvannut että kohopylväs on näin tuntematon käsite!No, otin kuvasarjan, josta toivottavasti selviää kyseisen silmukan salat.

Samalla aloitin samalla ohjeella uutta sytomyssyä. Se toinen kokeiltava malli saa nyt hetken odottaa.Ensin siis tehdään SeijaSiskon ohjeen mukaan pylväskerros:

 Sitten ruvetaan tekemään niitä kohopylväitä! Tässä ohjeessahan seuraavalla kerroksella tehdään *1p, 1kjs* koko kerros.

Ja näin alkaa kohopylväs:  Kierrä lanka koukulle, työnnä koukku seuraavan pylvään VARREN taakse etupuolelta, oikealta vasemmalle kuvan osoittamalla tavalla.

Sitten lanka koukulle, vedä silmukka läpi. Jatka kuten tavallisessa pylväässä, eli langan kierto, vedä kahden silmukan läpi, langan kierto ja kahden silmukan läpi. Ensimmäinen kohopylväs on valmis!Muutaman kerroksen jälkeen näyttää tältä:

 Tässä seuraavassa, ilman salamaa otetussa kuvassa näkyy paremmin, miten pylväät tosiaan ovat koholla.

 Ja nurja puoli:

 Kohopylvään voi tehdä myös niin, että se on kohollaan nurjalle puolelle. Silloin koukku työnnetään edellisen kerroksen pylvään varren ympäri TYÖN TAKAA oikealta vasemmalle. Näin:

 Kohopylväillä on mahdollista saada virkkauksessakin aikaan joustinta.

Yleisimmät kohopylväs-joustinmallit ovat  joko vuorotellen 1 koho edestä, 1 koho takaa;  tai 2 kohoa edestä, 2 kohoa takaa.

Lopputulos näyttää hiukan neulotulta joustimelta, ja todellakin on joustavampi kuin tavallinen virkkausjälki.Esimerkiksi tässä pipossa  ja tässä baskerissa   olen käyttänyt kohopylväitä. Mielestäni erittäin käyttökelpoinen silmukka!   


1 kommentti:

  1. En minäkään en virkkanut,mutta mandalassa opin paljon uutta,myöskin näitä kohopylväitä.

    VastaaPoista

Kiva kun kävit! Jätäthän pienen viestiin käynnistäsi, kiitos!