Vietimme perinteisesti vuoden vaihteen isäni luona maalla. Siellä rakettien räiskekin on upeaa katseltavaa kun katuvalot eivät himmennä loistoa.
Perinteisesti olen tehnyt uuden vuoden juhlintaan myös hyydykekakun nakkien, perunasalaatin ja ranskalaisten jälkkäriksi. Tänä vuonna saimme herkutella myös siskoni tekemällä hirvi-kebabilla. Oli muuten tosi herkullista!! Ja ihana siskoni oli jopa tehnyt ihan minua varten gluteenittomia pitaleipiä. Vahinko etten huomannut ottaa niistä kuvia.
Mutta siis kakkuun:
olin vielä vähän joulutunnelmissa, joten tein pipari-kakun.
Tai siis pipariltahan tämä näyttää ( ja tuoksuu ja maistuukin).
Hyydykekakku on kyseessä, tehty Städtlerin daisy-rengasvuokaan.
Pohjana 300 g gluteenittomia pipareita (Semper) ja 125g voita sulatettuna.
Hyydykkeenä:
4 dl vispikermaa
400 g Philadelphia-tuorejuustoa
1 prk Meritalon Omena-vanilja-hilloa
maun mukaan kaneli-sokeria, inkivääriä, pomeranssin kuorta
Päälle ripoteltu vielä kaneli-sokeria.
Kakku oli tosi hyvää!!! Ihanan jouluinen makumaailma.
Kakusta ei tullut kovin korkea, sillä Daisy-vuoka on aika iso. Tällä kertaa otin kuitenkin vaarin viime vuodesta ja otin kakun ajoissa huoneenlämpöön. Näin pohja ei ollut enää kova, vaan pehmeni juuri sopivaksi. Näin pohjan piparkakut toivat vielä täydennystä hyydykkeen makumaailmaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiva kun kävit! Jätäthän pienen viestiin käynnistäsi, kiitos!