torstai 7. tammikuuta 2010

huiveja, pipoja, lämpöä ja välineurheiluaHidastelua postauksessa... nämä pipot ovat valmistuneet jo viime vuoden puolella, mutta vasta nyt sain otettua niistä kuvan.

Näitä on itseasiassa kolmaskin, mutta siitä en enää saanut kuvaa, kun se meni joululahjaksi vävykokelaalleni... Se oli väriltään musta, reunassa valkoinen raita.Lankana kaikissa näissä on Novitan kampanjalanka Marjukka, koukku oli kokoa 5 1/2 (KnitPro).  Näitä tulee todennäköisesti vielä tehtyä lisää, kaikki nämä pipot nähneet ovat tykänneet mallista kovasti, ja pari varovaista toivetta on tullut... Ohje löytyi Stitch 'n' Bitch - virkkaajan käsikirjasta. Helppo ja hauska ohje, ja tuloksena nätti ja napakka pipo. Tämä huivikin valmistui jo viime vuoden puolella. Se aloitettiin jo aikaisin syksyllä, mutta lanka loppui kesken ja jouduin pari kertaa purkamaan, jotta sain langan riittämään myös tuohon kauniiseen reunukseen.

Lankana tässä on Gedifran Luminoso kauniin oranssina. Itse asiassa tämä lanka ja ohje sopivat mielestäni niin hyvin yhteen, että kun kävin

Susulla  penkomassa ale-koreja, ja löysin samaa lankaa sinisenä, niin ostin saman tien. Nyt on sininenkin huivi jo valmis, mutta vielä pingottamatta, joten esittelen sen myöhemmin.Koukun koko oli 4 1/2 (KnitPro).   Malli on Crochet today! - lehdestä numerosta sept/oct 2009.  Samalla ohjeella olen tehnyt jo aiemmin tässä postauksessa esitellyn vaalean ruskean huivin. Siihen en vain tehnyt tuota reunusta.

Malli on yksinkertainen, vain pylväsryhmiä ja ketjusilmukoita. Väri näkyy tässä ulkona otetussa kuvassa vähän huonosti, mutta lanka on hiukan kirjavaa, oranssia, punaista ja vähän kultaa. Mielestäni kaunis!Lämminhän tämä ei ole, mutta asusteeksi ihan sopiva. Eilen illalla (taas) palelin, ja koska kauniin punaiset ranteenlämmittimeni ovat pyykissä, tekaisin uudet valkoisena!

Lankana Rellanan Merino Plus.  Ohjehan löytyy sitten täältä.Näihin ei mene paljoa aikaa, eikä lankaa.  Hymy Ja tänään odotti postilaatikossa ihana yllätys! Yllätys siksi, että toimitus oli todella nopea.Tilasin Amerikasta virkkuukoukkuja, ihan vain uteliaisuudesta. Nimittäin Crochet today! lehdessä esiteltiin jokin aika sitten tällaisia kaarevia Abalone virkkuukoukkuja, joita väitettiin nivel-ystävällisemmäksi ja ergonomisemmaksi. Pitihän niitä sitten saada kokeiluun.

Neljää eri kokoa otin, olivat kuitenkin aika arvokkaita (14 $ /kpl).Sen verran tuossa äkkiseltään kokeilin, jotta kyllä tämä totuttelua vaatii! Aika sitten näyttää oppiiko näillä sujuvasti työskentelemään.Mutta suosittelen välineurheilua harrastaville käymään verkkokaupassa nimeltä Lacis.  Erittäin monipuolinen käsityöharrastajien tarvikekauppa! Englannin kielen taitoa tietysti vähän tarvitaan, mutta mielestäni tilaaminen oli kuitenkin suhteellisen helppoa (täytyi olla, kun minäkin osasin...). Tilaus tuli vähän yli viikossa, ja tässä oli sentään pyhiäkin välissä, eli todella nopeasti. Käykääpä kurkkimassa!  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit! Jätäthän pienen viestiin käynnistäsi, kiitos!