lauantai 12. joulukuuta 2009

Kaksi tuhmaa kakkuaOli pakko nyt tehdä tuon niminen kategoria. Sen luokan kakkuja on tällä viikolla tehty. Vaan aloitetaanpa kiltimmällä ensin.Mulla oli tällä viikolla synttärit. Kotiin tein tällaisia Petit Fours leivoksia.

Tein näitä ekaa kertaa, ja vähän ovat sen näköisiäkin... mut hyviä olivat.Tein uunipellillisen leivospohjaa, gluteenittomana. Pohja on mehevä, ja sellaisenaankin herkullinen. Otin pienillä muoteilla levystä paloja, laitoin kahden palan väliin sipaisun appelsiinimarmeladia ja palat vastakkain.Pyöreiden ympärille kietaisin suikaleen marsipaania, ja pursotin sokerikuorrutusta päälle. Muutamaan kokeilin sivellä kuorrutusta joka puolelle, mutta se osoittautui sottaiseksi ja hankalaksi, joten luovuin siitä.Sitten tein kermasta, voista ja valkosuklaasta tahnan, ja murentelin siihen leivospohjan paloja. Massasta pyörittelin pieniä palloja, jotka kierittelin vielä nonparelleissa, ja asettelin ne karamellivuokiin. Nämä olivat kyllä parhaita näistä! Tämä seuraava kakku on ollut pitkään kokeilulistalla. Ei tällaista kukaan tilaa, joten itselle se piti tehdä. Tämä syötiin töissä.

Esikoinen huuteli torstaina keittiöstä että "äiti, miks meidän jääkaapissa on vessa?"    Tukittu 

Oikein logo ja kaikki...Ja itse kaakeloitu lattia...

Ja joku on jättänyt vessan vetämättä.Kakku on gluteeniton. Pohjina on suorakaiteen muotoinen 6 munan sokerikakku, ja 2 munan rengasvuoassa paistettu kakku.Täytteenä sipaisu suklaalevitettä, ja piparminttu-nougat vaahtoa. Päällinen marsipaanin ja sokerimassan sekoitusta. Pöntön kansi sokerimassaa, samoin tuo "talkkarin pusu".Pöntön sisältö on suklaatoffee-karamelleista muovaillut kikkarat, ja vaaleata siirappia.

Laatoituksen saumat sokeri-cremeä, jota on myös sivelty kauttaaltaan marsipaanin alle.Äklöstä ulkonäöstä huolimatta tämä oli oikein hyvää! Ja sitten se toinen. Tämä on vielä jääkaapissa, noudetaan tänään.Salon Teatterissa on tänä syksynä pyörinyt iki-ihana Housut Pois- musiikkinäytelmä.  Nyt on näyttelijäporukka viettämässä näytännön "hautajaisia", ja sinne haluttiin kakku. Kakun tilaaja, hyvä ystäväni, sanoi että näistä on harjoituksissa puhuttu koko syksy. Nyt se syödään, ja sitten siitä ei enää puhuta.

Valitettavasti siitä nyt tuli vähän kulmikas... mutta kaipa tuosta nyt tunnistaa.

Kovin karvaisia ovat...

Ja roiskeitakin vielä. (yök) Kakkupohja on kuuden munan sokerikakku. Ei ole gluteeniton.Väleissä tyrni- ja valkosuklaamousset.

Päällä marsipaania. Roiskeet valkosuklaata, ja "karvat" suklaaströsseliä.Täytin ensin varsi-osan, sitten murustelin pari kakkupohjalevyä, ja sekoitin ne lopun täytteen kanssa massaksi josta pyörittelin nuo pallot.Ei tuosta kaunista saa, mutta ajanee asiansa. Esikoisen kommentti oli:

"Yyääääkk! Äiti!!"   Huuto  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit! Jätäthän pienen viestiin käynnistäsi, kiitos!