sunnuntai 1. marraskuuta 2009

Pyhäinpäivän päivällinen



Meillä syötiin pyhäinpäivän päivällinen vasta tänään, vaan haitanneeko tuo...



Ateria näytti tältä:





Naudan sisäfilé-pihvi (medium), vuohenjuustoa, bataattia, porkkanaa ja sipulia.



En ole ennen tehnyt ruokaa bataatista, mutta kun ajattelin että on halloween, niin päivän väri voisi olla oranssi... siitä se lähti.



Ruskistin bataatti- ja porkkanaviipaleita sekä sipulilohkoja pannulla hiukan ja levitin ne sitten uunipellille. Ripottelin ihan hiukan yrttisuolaa päälle, ja sitten pursottelin päälle ruokosokerisiirappia. Sitten pelti 200-asteiseen uuniin noin tunniksi.



Pihvit paistoin mediumiksi, eli puolikypsäksi.



Vuohenjuustoviipaleita ruskistin myös paistinpannulla kunnes ne hiukan pehmenivät. Sitten kaadoin kuumalle pannulle tilkan tomaatilla ja vuohenjuustolla maustettua ruokakermaa (Valion valmiiksi maustettua) ja annoin sen kiehahtaa.



Asettelin annokset valmiiksi, ja mies sai astella valmiiseen pöytään.  Hymy



 



Jälkkäriksi meillä oli kurpitsapiirakkaa:





Siihen tuli tuollainen hassu väriraja, mutta se ei näy mitenkään koostumuksessa tai maussa.



Piirakka on gluteeniton.

Sen kanssa tarjoilin kardemumma-kahvia.





Kurpitsapiirakan ohjeen löysin  täältä.



Mutta kun mulla ei ollut kaikkia ohjeen aineksia, niin tein oman sovelluksen.... ja hyvää oli ainakin meidän mielestä.



Näin minä sen tein:



 



POHJA:



3 dl     gluteenitonta jauhoseosta



1/3 maustemitallista ksantaania



100 g  voita



2 tl      sokeria



1 tl      kanelia



1/2 tl   suolaa



3 rkl    kylmää vettä



 



TÄYTE:



5 dl     kurpitsaa soseutettuna   (säilöttykin käy)



3         munaa



2 dl     maitorahkaa



2 dl     ruokokidesokeria



1 rkl    piparkakkumaustetta



1/2 tl   suolaa



 



LISÄKSI:



konjakilla maustettua kermavaahtoa



 



 



Nypi jauhot, rasva ja mausteet murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi.



Taputtele taikina piirasvuoan pohjalle ja nosta vuoka jääkaappiin puoleksi tunniksi.



Pistele jäähtynyt pohja haarukalla ja paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 10 minuuttia.



Sekoita täytteen ainekset tasaiseksi seokseksi ja kaada täyte piirakkapohjan päälle. Paista piirakkaa 175 asteessa noin 50 minuuttia.



Tarjoile kurpitsapiirakka lämpimänä tai kylmänä jäätelön, konjakilla maustetun kermavaahdon tai vaniljakastikkeen kanssa.



 



 



 



Olen näissä ruuissa käyttänyt ruokosokeri-valmisteita. Kivaa vaihtelua, ja halusin ehdottomasti niitä kokeilla, koska sain DanSukkerilta taas postia, paketillisen ruokosokerituotteita.  Kannattaa kokeilla!



 



 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit! Jätäthän pienen viestiin käynnistäsi, kiitos!