tiistai 31. maaliskuuta 2009

Ihana Noro!Eikä nyt ole kysymys siitä viruksesta.... :)Ostin syksyllä iki-ihanasta lankakaupasta ale-korista kymmenen kerää Noro Silk Garden lankaa (ensimmäiset Noroni...).

Värit olivat ihania, ja intohimon ja kauhun sekaisin tuntein mietin mitä niistä tekisin, etten vain pilaisi ihanaa lankaa.

Sitten se löytyi. Novitan kevät 2008 lehdessä oli usealla eri langalla toteutettu näppärä bolerojakku,  jonka ohjeessa oli yhdistetty neulomista ja virkkausta.  Minähän siis en edelleenkään neulo, mutta ohje oli helppo muokata. Alkuperäisen ohjeen mukaan oli neulottava suorakaiteen muotoinen kappale, mitoiltaan 66 x 70 cm. Sitten ommella hihasaumat ja virkata reunukset. Joten minähän sitten vaan virkkasin sen suorakaiteen!

Lanka sopi tähän työhön todella mainiosti! Pirteät mutta ei liian kirkkaat värit asettuivat tasaisiksi raidoiksi. Reunuspitseissä kirjavuutta saa ollakin epätasaisemmin.

 Pinnasta tuli ihanan pitsimäinen, ja ihan yksinkertaisin keinoin.

Silmukoita tulee olla pariton määrä. Mallikerta muodostuu kahdella kerroksella:1. krs  Virkkaa 1 kjs, sitten kiinteitä silmukoita silmukoiden  etureunaan koko krs.

2. krs  Virkkaa 1 kjs, 1ks ensimmäiseen silmukkaan, *1kjs, jätä 1 s väliin, 1 ks*. Toista *-* krs loppuun.Toista kerroksia 1 ja 2 kunnes kappale on halutun mittainen.Näyttää ihan pitsineuleelta. Kiva pinta ainakin mun mielestä.

Tykkään myös tuosta pitsireunuksesta. Se virkataan koko kappaleen ympäri. Hihansuiden pitsi on hiukan erilaista.

Tuo värikkyys on mun mielestä just tämän hetken juttu, kun luonto on vielä harmaata. Vähän väriä elämään!

 Koukku oli kokoa 5.  Lankaa meni lähes tarkalleen 6 kerää, eli 300g.

Ihan pieni suortuva jäi. Nyt sitten vaan mietin mitä teen lopuilla neljällä kerällä....

Tykkään. Tykkään tästä ihan hirveästi!

Entä te, rakkaat lukijat?  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit! Jätäthän pienen viestiin käynnistäsi, kiitos!