tiistai 25. marraskuuta 2008

Tervessi Tallinnast!Kylläpä harmitti, että en ottanut kameraa matkalle mukaan!

Lähdimme lauantai-aamuna puoli kuudelta, bussilastillinen pirteitä turisteja...  =)
Matkaan kuului muunmuassa mielenkiintoinen opastettu kierros Sakun oluttehtaalla. Minä en niin niistä maistiasista... en oikein ole oluen ystävä, mutta kierros sinänsä oli mielenkiintoinen.
Hotellissa oli upeat puitteet, mutta vähän jäi karvas maku muutamista pikkuseikoista  (ja kaikilla oli kipeä selkä kehnojen sänkyjen takia).
Sunnuntai olikin sitten jännä päivä. Tallinnassa myrskysi koko päivän. Ohjelmassa oli shoppailua kauppakeskus Rocca al maressa, ja "tietysti" alkoholipoodissa. Satamaan saapuessamme saimme tiedon, että laiva ei ole vielä lähelläkään Tallinnaa. Joten saimme käskyn häipyä shoppailemaan lähialueelle, ja tulla tietyllä kellonlyömällä takaisin bussille kuulemaan tilannetietoa.
Illan mittaan kävi ilmi, että sataman edustalla avomerellä oli kolme laivaa ( Eckerö Linen M/S Nordlandia, Viking XPRS  ja Tallink Superstar) jotka vuorotellen yrittivät päästä satamaan. Turhaan. Tuuli oli liian voimakas. Kuulemma laivojen matkustajat eivät olleet kovin hilpeitä tilanteen johdosta...
Loppujen lopuksi laivat pääsivät satamaan vasta kun lumipyry oli loppunut. Ensimmäisenä Nordlandia klo 22:30.
Saavuimme Helsinkiin aamuyöllä klo 4 jälkeen, ja kotona olimme vähän enne kuutta. Tuntui aika epätodelliselta että oli maanantai-aamu!  =)

Varasin matkakässyiksi pari kerää Novitan Teddyä, tehdäkseni niistä lapasia pukinkonttiin. En muistanutkaan miten nopeatekoisia ne ovat!  Ekat lapaset olivat valmiina jo ennen kuin nousimme laivaan Helsingissä!
Toiset valmistuivat sitten lauantai-illan ja sunnuntai-aamun aikana.

Satamassa odottelusta olisi kyllä tullut vielä tuskaisempaa, ellen olisi onneksi napannut Rocca al maren Prismasta mukaan kolme kerällistä  Red Heartin Damaris Color - lankaa.  Toki ostin Sadamarketin lankakaupasta vaikka kuinka paljon viron villaa huivilangoiksi, mutta ajattelin että se on niin haurasta, että en sitä rupea matkalla käsittelemään. Niimpä siis kaivoin Damaris-kerät esiin.
Tämä on ihan tavallinen salomoninsolmu-huivi, mutta ihan syystä annoin sille nimeksi Tallinna-huivi. =)
Sain sen melkein valmiiksi jo satamassa, ja viimeistelin laivan pubissa.Tykkään. Tuli kivan värinen. Pitää joskus ostaa lisää tuota lankaa. Oli ihanan tuntuista tehdä.
Lankaa siis kului kolme kerää, eli 150g. Ihan  muutama metri jäi jäljelle.
Tässä toinen kuva, josta näkyy huivin koko paremmin.EDIT:  Huivi on löytänyt jo omistajansa; siskoni tykkäsi siitä myös, joten annoin sen hänelle nimipäivälahjaksi.  =)


Pitää joskus opettaa tuo avokki kuvaamaan paremmin. Sehän suorastaan pelkää tätä mun pikku kameraani... =)

Laitan lapasista toisen postauksen.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit! Jätäthän pienen viestiin käynnistäsi, kiitos!