tiistai 18. marraskuuta 2008

Ruusukakku


Montakohan kakkua teen esikoiselleni sitten kun hän täyttää 18....   nyt nimittäin jääkaapissa odottaa jo kolmas 15-vuotispäiväkakku.  =)
Kaikki kutsutut eivät viikonloppuna päässeet kahvittelemaan  (ja nauttimaan kissanhiekasta...),  joten tänä iltana kahvitellaan vielä. 
Unet ovat jääneet taas vähiin, joten päätin turvautua tuttuun ja turvalliseen kakkuun. Ohjekin sanoo, että tämä kakku onnistuu aina!  =)



Tämän nimi on ruusukakku. Alkuperäisohjeen mukaan ei mitään koristeluja tai pursotteluja, vaan noiden kääretorttupalojen pitäisi esittää ruusuja....
No, minusta kakku näytti vähän "tyhjältä", ja ajattelin sitten, että kokeilenpa paria tyllaa, joita en vielä ole ehtinyt kokeilla. Jälki on tietysti sen näköistäkin, ettei ennen ole kokeiltu...
Tuota lehtityllaa pitää harjoitella vielä paljon, mutta kaipa nuo lehdiksi tunnistaa.... Alareunan keltaiset kukat on tehty isolla kukka-tyllalla. Pursotukset Flora Vispillä (ripaus vaniljakreemijauhetta joukossa).
Päällä on muutama sokerimassa-ruusu.

Ohje on alunperin kopioitu jostain lehdestä. Kyseessä on ollut Tropic-marmeladien mainos. Muuttelin vähän ohjetta sen mukaan, mitä kaapista löytyi.

1. Tee joko yksi 4 munan kääretorttu, tai kaksi 2 munan kääretorttua. Jos haluat kahden värisiä "ruusuja", tee kahden munan käärikset, ja laita toiseen täytteeksi appelsiinimarmeladia, toiseen esim. kuningatar-marmeladia. Paistonkestävillä marmeladeilla tulee paras tulos.

2. Laita kääretortut pakastimeen siksi aikaa kun valmistat täytteen. Näin ne ovat napakampia leikata.

3. Vuoraa kulho (halk. n. 22 cm) tuorekelmulla.

TÄYTE:

1/2 dl      tuoremehua  (tai sitruunamehua)
5             liivatelehteä
2 dl         vispikermaa
4 dl         rahkaa    (minä käytin 200g sitruunatuorejuustoa, ja 200g maustamatonta tuorejuustoa)
1 dl         appelsiinimarmeladia


4. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen.
5. Vatkaa kerma vaahdoksi, ja sekoita siihen notkistettu rahka (tai tuorejuustot). Mausta appelsiinimarmeladilla.
6. Kiehauta mehu, ja liuota siihen liivatelehdet.
7. Kaada liivateliemi ohuena nauhana rahka-kermaseokseen koko ajan sekoittaen.
8. Leikkaa kääretortut viipaleiksi.
9. Asettele kääretorttuviipaleet kulhon pohjalle ja reunoille tiiviisti.
10. Kaada täyte kulhoon, ja käännä tuorekelmu reunoilta päälle.
11. Anna hyytyä jääkaapissa väh. 4 tuntia. Mielellään seuraavaan päivään.
12. Kumoa ja nauti!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit! Jätäthän pienen viestiin käynnistäsi, kiitos!