perjantai 11. maaliskuuta 2016

Kevään sukka-mania

Minun piti neuloa kuopukselle jouluksi sukat, mutta kun iski tauti ja kaikki muut siihen päälle, niin annoin lahjaksi lupauksen, että teen hänelle uudet villasukat. Lupauksen vakuudeksi ostin jo langatkin hänen väreissään.

Ensin tein nuo ylemmät. Ensimmäinen valmistui, ja päättelin reippaana tyttönä langanpäät saman tien. Mutta kun kuopus sovitti sukkaa, se olikin liian iso! Taisin huumaantua tuosta kauniista kuviolangasta niin, että en malttanut lopettaa ajoissa. Tein kuitenkin toisen sukan myös. Onneksi lankaa riitti, joten heti vaan toiset sukat puikoille ja malttia mukaan. Nuo ylemmät taitavatkin olla omaa kokoani, joten sainpahan samalla vimmalla itsellenikin uudet sukat.
Malli: perussukat
Lanka: Novita 7 veljestä
Puikot: 3,5 ja 4,0  Knit Pro  Nova Cubics

Näiden sukkien langanpäitä päätellessä (tai siihen ryhtyessä) etsin päättelyneulaani, ja löysin puolivalmiit sukat, joita en muistanutkaan. Ovat olleet jossakin matkalla matkakässynä, ja unohtuneet pussiin. Tein ne saman tien valmiiksi myös.

Nämä ovat tällaiset lyhytvartiset. Värit eivät ole kuvassa ihan hyvät, varsi ja kantapää ovat hyvin tummaa vihreää.
Malli: perussukat
Lanka: varressa Novita Nalle, jalkaterässä Lappajärven värjäämön Filona Sukkalanka
Puikot: 3,0 Knit Pro Nova Cubics

Huomenna on siskoni syntymäpäivä. Luullakseni hänellä on vielä villasukkia jäljellä, mutta (ainakin mieheni mukaan) niitä ei voi olla koskaan liikaa. Ja koska olen niin mielikuvitukseton, niin helpoimmalla pääsin kun neuloin hänelle taas sukat.

Tällaiset olen neulonut kerran aikaisemminkin itselleni. Nyt tein ihan ohjeen mukaisella langallakin.
Malli: Naisen pitsineulesukat (ohje: Novita Kevät 2015)
Lanka: Novita Nalle
Puikot: 3,0 Knit Pro Nova Cubics

Tykkään tuosta kuviosta, ja jopa minä osasin sen tehdä, vaikka aloitteleva neuloja vasta olenkin. Välillä kyllä tuntuu, että noista Novitan ohjeista saa vain päänsärkyä. Ovat ne välillä niin kummallisia. Tai sitten minä vaan olen niin pöhkö etten tajua. 

Tässä vielä yhteiskuva tämän kevään sukista.






Pitäisiköhän välillä taas virkatakin?! Ainakin laitoin sukkapuikot laatikkoon, pois näkyvistä... niihin kun on niin helppo tarttua jos ovat valmiiksi esillä ja käsillä tekemisen palo iskee.







4 kommenttia:

  1. Mie taas laitoin koukut kaappiin ja kaivoin puikot esii :))

    Ihania sukkia olet neulonut, nuo kuvioidut langat kyllä koukuttaa neulommaan sukista joskus isompia kuin piti.

    VastaaPoista
  2. Piipahin kattomaan, että mitähän se Helkky virkkaa... ja ... ei mitään! Vaan neuloo. :) Kauniita sukkia kaikki. Minulla on ikuinen ongelma ton sukan pituuden kanssa. Välillä puran kolmeenkin kertaan kärjen, että saan oikeaa kokoa, TAI edes samaa kokoa, kun toinen sukka. :)

    VastaaPoista

Kiva kun kävit! Jätäthän pienen viestiin käynnistäsi, kiitos!