torstai 8. marraskuuta 2012

Juhlavat sormettomat ja virkattu korusetti


Blogissa on taas ollut hiljaista. Syysväsymykseni ilmenee siten, etten jaksa/viitsi edes avata tietokonetta. Lisäksi harmikseni olen ollut jo pari viikkoa flunssan kourissa. Kuume ei nouse, joten taas tauti pitkittyy. Kurkku on kipeä ja nuhaa on. Sehän tietysti vie viimeisetkin mehut.

Mutta koukku on silti heilunut tiuhaan tahtiin. Yksi iso työ on ollut meneillään koko syksyn, ja se on vielä kesken. Mutta mielenkiinnon ylläpitämiseksi olen tehnyt pieniä välitöitä. Tässä niistä muutamia:Minähän siis ajattelin tuossa pikkujoulu-aikaan juhlia synttäreitäni, ja kun sain päähäni että juhlien teema on "punainen", niin asunkin pitää olla sen mukainen. Varsinainen asu on se, mikä on vielä kesken, mutta tässä koristuksia:

Tämä on valitettavasti ainoa kuva joka onnistui elävän mallin päällä. Oli pakko ottaa lisää kuvia styrox-pään kanssa. Tuossa yllä mallina toimii tyttäreni hyvä ystävä.

Korusetissä on siis kaulakoru ja korvakorut.

Lanka: virkkauslanka, jonka vyötettä en enää löytänyt mistään, vaikka sen vasta ostin. Lanka ostettu Solveig-Shopista, Salosta. 100% puuvillaa.

Lisäksi mukana kuljetettu punaista metallikimallelankaa.

Oransseja muovihelmiä.

Koukku: 2,5

Malli: kaulakoru; Victoria's Choker Necklace, lehdestä "Interweave Crochet Accessories 2010"

korvakorut mukaellen kaulakorun kuviota valmiiseen kehykseen.

Tässä näkyy korvakoru oikein selvästi. Korukoukussa roikkuu metallinen rengas, jossa vielä viisi pientä rengasta joihin ripustin nuo helmet. Isoon renkaaseen virkkasin sitten samoilla langoilla kuin kaulakorunkin.

Tässä kaulakoru lähikuvassa. Myös siinä riippuu reunan ketjusilmukkalenkeissä samoja helmiä.

Tässä vielä kuvio lähempää. Tuollainen aika perus simpukkaviuhka vain. Koru oli helppo ja nopea tehdä. Ja tällaisella korulla varmasti erottuu edukseen (vaikka itse sanonkin).

Ainoa pohdittava tässä vielä on, että myös puku on punainen. Tuleekohan liikaa punaista.....?  No, pohdin sitä vielä. Voi olla etten tätä korusettiä käytäkään, mutta varmasti sitä tulee käytettyä jossakin! smiley

Mutta nämä seuraavat tulevat varmasti käyttöön juhlissani. Nimittäin kun juhlii talviaikaan, on aina otettava huomioon myös se, että pysyy lämpimänä. Ja puvussani on lyhyet hihat. Käsivarret kyllä saa suojattua huiveilla ja viitoilla, mutta minun pulmani onkin aina ollut kylmät kädet ja sormet. Niinpä tein itselleni tällaiset:

Malli: Betty's Button-Up Mitts;  lehdestä "Interweave Crochet Accessories 2010"

Lanka: SWTC:n Karaoke; 50% soijasilkkiä, 50% villaa. (www.soysilk.com)

Koukku: 4,50 KnitProHyvin helppotekoiset (ja nopeatekoiset) sormettomat, joissa kauniina yksityiskohtana napitus. Ja napit eivät ole pelkästään koristeita, vaan nämä todella ovat napitettavat!

Vain taivas on rajana, miten koristeelliset napit haluaa laittaa. Minusta itse ainakin onnistuin. Tykkään näistä tosi paljon. Ja testasinkin jo tässä kotona, että ovat lämpimät. Ei voinut sisätiloissa käyttää, kun tuli kuuma! smiley

Paitsi napitusta, nämä ovat ihan perus sormettomat. Virkattu poikittain kiinteillä silmukoilla siten, että joka toinen kerros silmukoiden etureunaan, joka toinen takareunaan. Lisäksi istuvuuden takia näissä on lyhennettyjä kerroksia, jotta kämmenosa olisi tarpeeksi leveä, mutta ranne taas napakka.Sellaisia täällä siis on tällä kertaa väsätty.  Nyt menen vielä juomaan kupin teetä ennen kuin taas täytyy lähteä töihin tuonne pimeään yöhön...1 kommentti:

  1. Mielettömän upeita koruja!
    Synttärionnittelut! En tiedä onko ihan just oikea päivä nut ainakin pikkujouluaika on tänään.

    VastaaPoista

Kiva kun kävit! Jätäthän pienen viestiin käynnistäsi, kiitos!