sunnuntai 14. marraskuuta 2010

Isänpäivää kotona ja isän luonaTänä vuonna meidän perheessä isänpäivä meni kovin mustikkaisissa merkeissä. Kysyin mieheltä makutoiveita, ja hän toivoi mustikkaa.

Niinpä meillä oli kotona mustikka-kääretorttua ja mustikka-marenkimuffineja.Isänpäivä2010kotonaKääretorttu ei ollut kauneudella pilattu, mutta maku oli todella herkullinen. Täytteessä on mustikkahilloa ja mousse jossa tilkka kermaa, Philadelphia-tuorejuustoa, valkosuklaata ja Galliano-likööriä. Ja kääretorttupohja on gluteeniton.MustikkamarenkimuffiniNäiden kauniiden muffinien ohje löytyi Ulla Svenskin Lempileivonnaiset-kirjasta. Mustikkamuffineja joiden päällä mansikkamarenki. Komean näköisiä ja makoisia.Iltapäivällä lähdimme oman isäni luo, jonne myös otin näitä muffineja mukaan. Tein isälle myös kakun ja siinäkin oli mustikkaa.Mustikkahyydyke-isälle_1Meinasin unohtaa ottaa kakusta kuvan, olimme jo autossa lähdössä matkaan, kun muistin ettei kakkua ole kuvattu. Niinpä sitten äkkiä vaan siinä auton konepellillä otettiin pari kuvaa.Gluteenittomista Digestive- ja suklaamurokekseistä tehty pohja.

Pohjan päälle ripoteltu pakastettuja mustikoita. Päällä mustikkamousse, jossa on kermaa, Philadelphia-tuorejuustoa, valkosuklaata, mustikkamarmeladia ja tilkka Gallianoa. Päälle vielä hiukan mustikoita ja valkosuklaata. Hyvää oli!Mustikkahyydyke-isälle_2Pikkuveljeni halusi ottaa loput kakusta mukaansa kun hän illan päätteeksi lähti kohti opiskelupaikkakuntaansa. Eli ilmeisesti kakku oli muidenkin perheenjäsenten makuun. Hymy  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit! Jätäthän pienen viestiin käynnistäsi, kiitos!