maanantai 15. helmikuuta 2010

Runebergin tortut



Mä kun olen aina myöhässä.... niin leivoin sitten eilen, laskiais-sunnuntaina ja ystävänpäivänä, Runebergin torttuja!



Runebergin tortut



 



Gluteenittomina, tietysti.  Esikko sanoi että nämä olivat parhaita hänen ikinä maistamiaan Runebergin torttuja! Se oli kyllä parasta mitä voi äiskä toivoa kuulevansa!



 



Löysin parikin ohjetta, mutta sovelsin sitten niitäkin vähän... Näin minä tein:



 



200 g   voita



2,5 dl   sokeria



2  dl     maustamatonta turkkilaista jogurttia



1,5 dl   korppujauhoja (gluteenittomia)



1,5 dl   mantelijauhoja



3 dl      gluteenitonta jauhoseosta



1 rkl     kardemummaa



1 tl      soodaa



 



Paiston kestävää vadelmahilloa, tomusokerikuorrutusta



 



 



Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Sekoita mukaan jogurtti ja keskenään sekoitetut kuivat aineet.



Jaa taikina suuriin muffinssivuokiin, tai leivo isompi kakku.



Paina leivoksiin pieni kolo ja täytä se vadelmahillolla.



Paista leivokset tai kakku 200 asteessa n. 20 minuuttia.



Anna jäähtyä. Lisää tarvittaessa hilloa.



Sekoita kuorrute ja pursota, tai valuta lusikalla,  renkaaksi hillon ympärille.



Halutessasi voit kostuttaa leivoksia hiukan vedellä laimennetulla rommilla.



Herkkua!



 



 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit! Jätäthän pienen viestiin käynnistäsi, kiitos!