perjantai 25. heinäkuuta 2008

Jaakko heittää kylmän kiven - ja minä heitän Jaakolle piirakan


Jaakon päivä tänään. Sen kunniaksi, Jaakon pyynnöstä, tein hänelle piirakan töihin. Siitä en muistanut ottaa kuvaa, mutta kun piirakka oli valmis, avokki katseli sitä kaiholla ja sanoi että vietkö sä tuon nyt pois.... =)
Eli tein tänään päivällä toisen samanlaisen piirakan. Ja sattuipa tulemaan Jaakko kyläänkin just sopivasti, joten tämän kera sitten kahviteltiin.


Tässä lisäksi pari vaihekuvaa:



Tässä kohtaa piirakkavuoassa on piirakkataikina (gluteeniton), ja sen päälle asettelin nuo vadelmat.
Ne ovat ihan tuoreita, suoraan kotipihaltamme poimittuja. Meillä kasvaa myös tuollaisia keltaisia vadelmia.
Tähän kaadoin sitten vielä päälle kermaviiliseoksen.



Nämä gluteenittomat piiraat tahtovat olla vähän turhankin mureita, mutta tällä kertaa kokeilin ekaa kertaa laittaa taikinaan Ksantaania, jota käytetään gluteenittomissa leivonnaisissa tuomaan sitkoa ja sakeutta.
Piirakka oli ihanan kiinteän murea, helppo leikata ja pysyi kasassa. Oli todella hyvän makuista.


PIIRAKKAPOHJA
2 1/2 dl      gluteenitonta jauhoseosta (Semper)
3/4 dl      sokeria
1 tl      leivinjauhetta
1/5 maustemitallinen ksantaania
100 g      sulatettua voita
2      munaa


KERMAVIILISEOS

2 dl       kermaviiliä
1/2 dl      sokeria
1      muna
1 tl      vaniljasokeria

  

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää sulatettu rasva ja munat. Vatkaa sähkövatkaimella kuohkeaksi.
Kaada taikina piirakkavuokaan.
Ripottele päälle haluamiasi marjoja tai hedelmiä.
Sekoita kermaviiliseoksen aineet keskenään tasaiseksi, ja kaada seos marjojen/hedelmien päälle.
Tasoittele vielä lusikalla.
Paista 190 asteisen uunin alatasolla n. 30 min.

Hyviä herkutteluhetkiä! =)

  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit! Jätäthän pienen viestiin käynnistäsi, kiitos!