maanantai 24. maaliskuuta 2008

Pääsiäisruokia



Meillä mieskin tykkää kokata, ja koska hän on kalamies, jätän mielelläni kalaruokien teon hänen huolekseen.
Pitkäperjantaina meillä syötiin Siikaa minttukastikkeessa:


Lapset eivät tykkää kalasta, mutta he viettivätkin koko pääsiäisajan isänsä luona...
Minä lupasin olla sitten keittiövuorossa maanantaina, viikonloppuna kun oltiin reissussa ja syötiin ravintoloissa.
Maanantaina sitten, reissusta rähjääntyneenä ei olisi huvittanut ryhtyä mihinkään, mutta kun vatsa kurni, oli pakko vaan ruveta hommiin.
Alkukeitoksi tarjosin ihan tölkistä yhtä suosikkiani; Valion Viola tomaatti-vuohenjuustokeittoa:


Ja koska pääsiäistä vietetään, niin pääruuan piti olla lammasta. Meillä oli karitsan paistia, sellaiset annospalat valmiissa marinadissa. Ruskistin ne kevyesti paistinpannulla. Sitten laitoin savipadan pohjalle vihanneksia (porkkanaa, kukkakaalia ja parsakaalia). Paistin palat päälle, ja vedin vielä kumpaankin paistin palaan pari viiltoa joihin työnsin valkosipulinkynnet. Lisää vihanneksia, valkosipulia, pippuria, laakerinlehtiä, mintun lehtiä, aurinkokuivattuja tomaatteja ja pari desiä kirsikkaviiniä. Vaistonvaraisesti lisättynä, mitään en mitannut vaan laitoin fiiliksellä. Puolitoista tuntia 150 asteisessa uunissa.
Keitin perunat, ja tein vielä sinihomejuustokastikkeen, vaikka se ei olisi ollut välttämätöntä.
Maku oli kyllä aivan taivaallinen! Kyllä kulinaristina on kiva olla!


Karitsanpaisti on vähän piilossa tuon sinihomejuustokastikkeen alla. Nuo punaruskeat möykyt ovat aurinkokuivattua tomaattia. Sopii muuten erinomaisesti lampaanlihan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit! Jätäthän pienen viestiin käynnistäsi, kiitos!